Jernbanefolk finder ligrester i grøft

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi formoder, at der er tale om en 74-årig mand, der har været forsvundet sporløst i otte år

Ved du noget? Kender du til sagen? Kontakt os på 1224@eb.dk eller på sms 1224 (alm. sms-takst)

Resterne af et lig er mandag eftermiddag blevet fundet i en grøft ved nogle jernbanespor i den nordøstlige del af Slagelse.

Det fortæller Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

Se mere video på localeyes.dk.

Politiet formoder, at der er tale om en lokal, dansk mand, der var 74 år gammel, da han forsvandt.

- Der er også fundet nogle personlige papirer og et ID-kort, som gør, at vi kæder ligresterne sammen med en mand, der blev efterlyst i 2007, fortæller vagtchef Jens Frederiksen.

Det var ansatte i et firma, der arbejder for BaneDanmark, som fandt ligresterne klokken 11.54 og kontaktede politiet.

- De opdagede noget tøj og nogle knoglerester og lod tingene ligge, indtil vi ankom. Vi fik så kigget nærmere på tøjet og fandt derfor de personlige effekter, som gør, at vi har en stærk formodning om, hvem den døde er, siger Jens Frederiksen.

Pårørende er underrettet
Politiet har kontaktet familien til den 74-årige mand, som man mener at have fundet. Det er blandt andet med hjælp fra familien, at politiet føler sig overbevist om, at der ikke ligger en kriminel handling bag mandens død.

Vagtchefen vil imidlertid endnu ikke i en bredere offentlighed afsløre identiteten på den 74-årige, før et ligsyn er blevet udført i løbet af tirsdag.

- Først da er det slået endeligt fast, at der er tale om den mand, siger Jens Frederiksen.

Ud over at fastslå identiteten på den afdøde vil politiet også i de kommende dage forsøge at finde ud af dødsårsagen, selv om det formodentlig bliver vanskeligt.

- Vi forventer at være i tæt dialog med familien, og det er blandt andet gennem familien, at vi har fået oplysninger, som har kunnet afkræfte, at der skulle ligge noget kriminelt bag, siger vagtchefen.