Annonce:
Annonce:

Jesper måtte opgive sin datter

Opgav frivilligt kontakten med datter for sin egen og hendes skyld.

Annonce:
Følg Krimi

Tre fædre til fire døtre med samme mor kæmpede i en lang årrække en hård kamp for at få Odense Kommune til at reagere effektivt på deres bekymring for pigernes liv.

Men selvom kommunen fik hele 13 underretninger fra 2005 til 2020 fra fædrene, pigernes mormor, skole og anonyme borgere, løb fædrene panden mod en mur i kommunen.

Kvinden blev i februar i år idømt to års fængsel for mishandling af sine døtre fra 1996 og frem til sin anholdelse i november sidste år.

Mor dømt for vanrøgt

De fire søstres mor blev i februar i år idømt to års fængsel for psykisk og fysisk vold fra 1996 og frem til sin anholdelse i november sidste år.

Den 48-årige kvinde blev dømt for vedvarende vanrøgt, psykisk vold, fysisk mishandling og nedværdigende behandling. Det dækker blandt andet over, at hun har presset nåle ind under en af døtrenes negle, så det blødte, taget kvælertag og tvunget dem til at slikke gulvet og kaldt dem luder, klam, mongol og abe. Et af børnene fik børstet tænder så hårdt, at tandkødet begyndte at bløde. I flere tilfælde græd døtrene af smerte.

 

Samtidig pålagde dommeren kvinden at betale 30.000 kr. i tortgodtgørelse til hver af døtrene. Et beløb der ifølge dommeren var mindst dobbelt så højt som praksis.

Retsformanden fastslog, at det i forhold til strafudmålingen var skærpende, at moderen reelt var døtrenes eneste omsorgsperson. Pigernes fædre har i lange perioder været lagt for had og kørt ud på et sidespor af moderen.

Moderen ankede først på stedet, men opgav senere anke og modtog dommen.

Men var først, da den ældste datter sidste år fik overskud til at lave en indberetning om den barndom i helvede, som hun og hendes søstre var vokset op i, at snebolden begyndte at rulle. Pludselig krakelerede det pæne hjems facade.

Læs her Ekstra Bladets interview med den ældste af søstrene.

Annonce:

Søstrene har nu stævnet Odense Kommune for 300.000 kroner hver for at have krænket deres ret til beskyttelse mod umenneskelig og nedværdigende behandling efter Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 3 ved ikke at have iværksat foranstaltninger, der kunne forhindre overgreb, står der i stævningen, som Ekstra Bladet har fået.

Alle fædrene, Jimmy, Michael og Jesper, endte i forløbet med at føle sig tvunget til at opgive kontakten med deres døtre. For deres egen og pigernes skyld.

For Jesper har det betydet, at han mistede seks år af sin nu 15-årige datters liv.

– Hvordan har du det i den periode?

– Ad helvede til. Jeg var så påvirket af det. Og det bliver jeg nu igen, siger Jesper.

Fædrene kæmpede hver for sig i starten af deres døtres liv. Nu har de fundet sammen. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Fædrene kæmpede hver for sig i starten af deres døtres liv. Nu har de fundet sammen. Foto: Tim Kildeborg Jensen
 

Han havde et barn, der levede. Men han så hende ikke. Han havde hende ikke i sit liv.

– Jeg var ked af, at jeg ikke kunne se hende. At jeg ikke kunne skabe en god relation til hende, at jeg ikke kunne give hende gode oplevelser. At hun ikke kunne sige højt, at hun havde en far.

Ondt i maven
Jesper har været bange for, at der var nogen, der ville mene, at han har svigtet sin datter, men han kunne ikke bære, at hun skulle være fanget midt i en krig.

– Jeg var kørt så langt ind i morens spindelvæv, siger han.

Annonce:

Når hans datter skulle være hos ham, havde hun ofte ondt i maven. Han havde følelsen af, at det var noget, hun var blevet programmeret til at sige.

Men der var ingen tvivl om, at hun var ked af det. Og derfor var det en tung, men nødvendig beslutning at afbryde kontakten.

– Jeg skrev også i brevet til socialrådgiveren, at min dør stod åben til hver en tid, hvis hun senere i livet kunne finde på at komme tilbage. Og det er hun heldigvis gjort, konstaterer Jesper, som også taler på vegne af de to andre fædre.

Odense Kommune har ingen kommentarer til stævningen.

– Når vi får en stævning med et erstatningskrav, så går der et rent juridisk arbejde i gang. Det er vigtigt, at det bliver behandlet fuldstændig korrekt, oplyser en kommunikationsansvarlig fra Odense Kommune, som ikke kan give en tidshorisont for, hvornår de kommer med et svar på stævningen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: