Jesper og Basse får den sidste ære

Hunde og hundeførere fra hele landet udviser deres kollega den sidste ære på ruten fra Roskilde Domkirke

Jesper Jul med hunden Basse. I dag viser hundeførere fra hele landet deres sidste ære, når Jespers kiste køres til Domkirken i Roskilde. Allerede i dagene efter drabet mindedes folk den dræbte betjent i Albertslund.
Følg Krimi

Det er selvsagt, at betjente i hundredvis vil være tilstede under fredagens bisættelse af afdøde betjent og hundefører Jesper Jul. Men som noget helt specielt vil også op mod flere hundrede af lovens firbenede håndhævere valfarte til og vise deres respekt for den dræbte kollega, der blev skudt forrige tirsdag foran politistationen i Albertslund.

Jesper Jul, der i mange år selv var hundefører og partner med schæferen Basse, æres nemlig efter den kirkelige ceremoni af op mod hundredvis af hundeførere og deres respektive hunde fra hele landet.

- I forbindelse med Jespers bisættelse, har vi valgt at danne en espalier af hundeførere og deres hunde foran kirken og langs ruten for rustvognen, forklarer John Jensen, vicepolitiinspektør og leder af Politihundetjenesten for Rigspolitiet til Ekstra Bladet.

Jesper Jul og Basse på arbejde for Københavns Vestegns Politi. Privatfoto.
Jesper Jul og Basse på arbejde for Københavns Vestegns Politi. Privatfoto.
 

Æres ved hunde-espalier
Personligt skal han selv være tilstede inde i kirken under bisættelsen, da han kendte den dræbte Jesper Jul godt gennem adskillige år som nær kollega. Til gengæld vil et meget stort antal hundeførere fra hele landet - under selve ceremonien i kirken - gøre sig klar og stille op i parade foran Roskilde Domkirke.

- Der kommer hundeførere fra hele landet. Det er folk, som var tæt på ham. Folk, som har været på kurser med ham, og folk som ikke kendte ham personligt, men som dukker op i respekt for ham som hundefører, ligesom de selv er, siger John Jensen.

Hundredvis af mennesker forventes at deltage i bisættelsen kl. 14 fredag med familier, venner, politikolleger og repræsentanter fra det officielle Danmark. Følget forventes så stort, at politiet har set sig nødsaget til at afspærre store dele af området omkring domkirken det meste af dagen.

Basse afsat til venner
Politiassistent Jesper Jul blev betjent i 1997 og fik hunden Basse for ca. halvandet år siden. Det var netop Basse, han som vanligt havde med ind i bilen forrige tirsdag morgen, da han blev skudt ned bagfra. En 26-årig mand er sigtet i sagen.

Den to år gamle tjenestehund, der også boede hos sin hundefører privat, er efter tabet af sin ejer nu blevet overdraget til et af Jesper Juls vennepar.

Det er dog uvist, om også Basse vil spille en rolle under dagens bisættelse sammen med de mange andre hundeførere og hunde.

- Der er helt grundlæggende et meget tæt bånd mellem betjente og deres hunde, derfor finder vi det meget værdigt som en sidste hilsen til Jesper at være tilstede med både fører og hunde, siger John Jensen.

Jesper Jul døde på Rigshospitalet dagen efter, han blev skudt. Han efterlader sig to biologiske børn på 10 og 14 samt en stedsøn på 4,5 år.

Ekstra Bladet følger bisættelsen fra Roskilde fredag.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt