Jetset-svindler vil have nedsat straf

Fik fem år ved byretten i fjor - ankesag kører ved Østre Landsret i dag

Jetset-svindleren Per Ulrich Karpf, mener at hans straf er alt for høj. (Foto: Privatfoto)
Jetset-svindleren Per Ulrich Karpf, mener at hans straf er alt for høj. (Foto: Privatfoto)

Tilbage i juni fjor fik 33-årige Per Ulrich Karpf fem års fængsel for dokumentfalsk og bedrageri.

Og, det mener den 33-årige jetset-svindler er en alt for stor straf. Derfor kærede han dommen til Østre Landsret, hvor sagen nu begynder i dag.

Dommen i sommer faldt ved en tilståelsessag, hvor Karpf indrømmede at have vejledt andre i økonomisk svindel.

23-årige Mads Dinesen - bedre kendt som champagnedrengen - var også involveret i sagen - og ved retssagen erkendte Karpf at have rådgivet Dinesen.

Mads Dinesen - der her ses tidligere med at glas champagne - kombinerer gerne Rosévin og antabus. (Foto: Rumle Skafte). Danske kendte Champagnedrengen på antabus: Fejrede dom med rosévin

Mads Dinesen var i går i retten i syv timer, selv om det var en tilståelsessag. Dommen på to år og seks måneders blev givet for bl.a. 13 tilfælde af bedrageri eller forsøg på det, ét tilfælde af mandatsvig, syv tilfælde af dokumentfalsk og 12 overtrædelser af færdselsloven, hvor han har f. eks. har kørt rundt i luksusbiler i spirituspåvirket tilstand og uden kørekort. (Foto: Kenneth Meyer) Danske kendte Champagnedreng accepterer straf: Vigtigt at jeg blev stoppet

Allerede inden retssagen tilstod Karpf overfor politiet, hvordan han bistod med vejledning i at svindle med dertil oprettede firmakonstruktioner.

Myndighederne mener, at der har været dokumentfalsk og svindel til samlet næsten 30 millioner kroner.

Men, det mener Per Ulrich Karpf er ude i hampen.

- Vi synes, at straffen er for høj set i forhold til sagens substans, siger Peter Secher Schmidt, forsvarer for Per Ulrich Karpf, til Ekstra Bladet.

- Han har spillet en mindre birolle, og tabene har været små, siger forsvareren.

Heller ikke de omtalte millionbeløb godtager forsvareren.

- Langt de fleste af de nævnte beløb er luftkasteller. De ser vilde og voldsomme ud på papiret, men virkeligheden er en ganske anden, siger advokaten.

Forstået på den måde, at nok var de påståede værdier i de tomme selskaber sat til mange millioner. Men de faktiske økonomiske gevinster, som platuglerne fik svindlet sig til via de oprettede firmaer var langt mindre.

Duoen Karpf og Dinesen blev anholdt i februar i fjor.

Karpf er flere gange tidligere dømt for svindel. Og ved en dom i 2006 blev han frakendt retten til at drive virksomhed. I 2008 fik han fire års fængsel for svindlerier, der var planlagt og udført i det åbne fængsel i Jyderup, hvor han afsonede en tidligere svindeldom.