Jimmy var vidne til skuddrama: Jeg har ikke sovet ret godt i nat

Jimmy Skov er stadig noget rystet, efter han i går blev vidne til en skudepisode i Brabrand mellem politiet og en knivbevæbnet mand

Jimmy Skov blev vidne til, at en knivbevæbnet mand stak ud efter politiet og blev skudt. Foto/redigering: René Schütze/Ernst van Norde/privatoptagelser / Mikkel Cramon

Se Jimmy Skov fortælle om skuddramaet, som han blev vidne til, i tv-indslaget herover

Billederne af skuddramaet, hvor en 24-årig mand blev skudt af politiet mandag eftermiddag, kører stadig rundt i hovedet på Jimmy Skov.

Han var på arbejde på en byggeplads lige ved gerningsstedet i Brabrand i går og blev nærmeste vidne til, at den knivbevæbnede mand, ifølge sigtelsen, udsatte to politifolk for drabsforsøg og vold og endte med at blive skudt.

- Jeg har ikke sovet ret godt i nat. Der er kørt masser af tanker rundt. Jeg kan stadig høre skuddene, og jeg kan også stadig se for mig, hvordan han huggede ud efter betjentene og faldt bagover, fortæller Jimmy Skov til Ekstra Bladet.

Han var tilbage på sin arbejdsplads i dag lige ved siden af gerningsstedet, fordi han tænkte, at det var godt at komme tilbage hurtigt oven på den chokerende oplevelse.

Her kom et par betjente over og snakkede med ham.

- Jeg sagde, at jeg meget gerne vil snakke med de to betjente. Jeg kan ikke rigtig forklare hvorfor. Jeg har bare brug for at høre, om de er okay, siger han.

Jimmy Skov abstraherede fra den voldsomme oplevelse ved at tage til håndbold og drikke en øl med gutterne. Foto: René Schütze
Jimmy Skov abstraherede fra den voldsomme oplevelse ved at tage til håndbold og drikke en øl med gutterne. Foto: René Schütze
 

Ung fyr i koma
Den 24-årige mand ligger i koma på intensiv afdeling på Aarhus Universitetshospital, fremgik det af grundlovsforhøret i dag, hvor han blev fremstillet i grundlovsforhør in absentia, altså uden selv at være i stand til at møde op.

Her blev han sigtet for forsøg på manddrab og vold mod politiet. Han blev varetægtsfængslet i fire uger.

En video, der florerer på de sociale medier, og som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, viser de to politifolk, der sigter på den unge mand med deres våben, mens de ophidset og gentagne gange råber ’Læg dig ned. Forhold dig rolig. LÆG DIG NED’. Den kvindelige betjent har sin pistol i højre hånd, mens hun holder en stor kniv ned langs siden i den anden.

Videoen florerer på sociale medier, hvor flere undrer sig over, at politiet tilsyneladende skød mod en ubevæbnet mand. Men videoen viser ikke selv skudepisoden.

Mand skudt af politiet: Her forsøger betjente at stoppe ham

Nødt til at handle
Jimmy Skov, der så det hele og også har afgivet en lang forklaring til politiet, fortæller, at videoen efter hans klare opfattelse må være optaget lige efter, at politiet affyrede deres våben.

Videoen starter med, at den unge mand rejser sig op og nærmest vakler lidt rundt, tager en finger i vejret, som kan tolkes som sympati med Islamisk Stat og drejer en halv omgang. Her stopper videoen brat.

Jimmy Skov er stadig ikke i tvivl om, at politiet i hans øjne ikke kunne have handlet anderledes, da de skød den unge mand.

- De to betjente blev nødt til at handle, som de gjorde, ellers var de aldrig kommet hjem. Eller jo, det var de - i en ligpose, siger han.

Jimmy Skov har mulighed for psykologhjælp via sit arbejde. Et tilbud han dog ikke har benyttet sig af endnu.

- Men det kan jeg blive nødt til, hvis jeg heller ikke rigtig sover i nat. Så er det, fordi der er noget, der ikke rigtig er afklaret, siger han.

Se videoen i sin helhed herunder: