Jysk: Her startede branden

En medarbejder sørgede hurtigt for at alarmere den anden kollega, der var på arbejde, og ringede så til 112

Det var en medarbejder i Jysk, der opdagede branden lige før klokken otte i morges og straks sørgede for at alarmere sin kollega inde i butikken på Dandyvej i Vejle og derefter 112.

- Han opdager uden for butikken, at der er ild i nogle havemøbler, som desværre hurtigt breder sig til butiksbygningen, siger Martin Aamand, kommunikationsmedarbejder hos Jysk.

Der var to medarbejdere på arbejde fra morgenstunden.

Foto: Benny Lind/Alarm112 Krimi Voldsom brand i Jysk

- Der er ikke sket noget med nogen personer, og det er selvfølgelig det allervigtigste. Han gør det helt rigtige og går ind i butikken og får kollegaen ud af bygningen, før han ringer til 112, fortæller han.

- Ved du, hvordan branden opstod?

- Nej, nu skal der kontrol over branden, og så går der et efterforskningsarbejde i gang med brandteknikere, siger han.

Han ved ikke, om de pågældende havemøbler er blevet båret ud i morgenens løb, men det er almindelig kotume, at der er nogle havemøbler, der opbevares hegnet ind uden for også over natten.

Og da der først gik ild i dem, så gik det hurtigt.

- Det er plasticmøbler, og de udvikler rigtig meget sort røg og brænder for et godt ord,  når det først tager fat, siger han.

Han fortæller, at der kun var de to medarbejdere på arbejde, og butikken skulle først åbne klokken 10, så der var ikke optræk til, at der var kunder på vej, da branden opstod.

Og de får altså heller ikke mulighed for at gå på shopping i lige præcis denne Jysk i dag.

Ved du noget? Kontakt os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)