Kæmpe bommert: Hundredvis af bilister fik fartbøde - men de havde ikke kørt for stærkt

Rigspolitiet har meldt ud, at menneskelige fejl har betydet, at 358 personer har fået en fartbøde, selv om de ikke har kørt for stærkt

Følg Krimi

En beklagelig fejl.

Sådan beskriver Rigspolitiet en række menneskelige fejl, der har betydet, at 358 personer har fået en fartbøde, selv om de ikke har kørt for stærkt.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Menneskelige fejl har medført, at nogle bilister har modtaget en fartbøde, selvom de ikke kørte for stærkt.

- Årsagen er, at ATK-systemet i nogle tilfælde klassificerer køretøjer forkert, så en personbil forveksles med en lastbil. Dette er beklageligvis ikke i alle tilfælde blevet opdaget i forbindelse med den efterfølgende manuelle kontrol, lyder det fra politiet

Ifølge politiet har der været 358 sager siden 2015, hvor politiets ATK-system blev taget i brug. Helt konkret har sagsbehandlerne ikke været opmærksomme på systemets advarsel om at efterkontrollere køretøjsklassificeringen.

Rigspolitiet og Rigsadvokaten er nu i gang med manuelt at gennemgå sagerne, så uretmæssige bøder kan blive annulleret hurtigst muligt.

Sager, hvori uretmæssige bøder er blevet betalt, vil blive genoptaget og bøderne tilbagebetalt.

- De 358 sager vil nu blive genoptaget, så vi sikrer os, at ingen bilister har betalt for meget eller fået et klip i kørekortet, de ikke skulle have haft. Bilister, der enten skal have annulleret deres bøde eller justeret den, vil få besked fra os, siger Erik Terp.

Rigspolitiet påpeger, at fotovognene siden 2015 har målt cirka to millioner køretøjer, og at fejlen således kun vedrører en meget lille andel.

Ikke desto mindre tager man altså fejlen meget alvorligt og forbedrer nu kvalitetskontrollen af bøderne fra den automatiske trafikkontrol.

Blandt andet bliver der implementeret en yderligere sikkerhedsmekanisme, der skal gøre sagsbehandleren opmærksom på, at køretøjsklassificeringen skal ændres, før der udstedes en bøde.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+