Kæmpe gangbro kollapset i USA: Flere dræbte

Meldinger om dræbte og minimum otte kvæstede efter bro-kollaps i Miami

En gangbro i delstaten Florida er kollapset torsdag eftermiddag ved 14-tiden amerikansk tid.

Flere meldes døde, og politiet fortæller lokalmediet Miami Herald, at der fortsat er personer fanget under broen.

Gangbroen var endnu ikke åbnet, men fortsat under konstruktion på Southwest 109th Avenue i Miami. Den skulle være åbnet i 2019, men selve broen blev allerede rejst over hovedvejen søndag i sidste uge.

Ifølge mediets reporter på stedet, Monique Madan, har bygningsarbejderne fortalt hende, at kollapset skyldes en konstruktionsfejl, men det er ikke bekræftet fra myndighedernes side endnu.

Broen ligger ved Florida International University, hvor der går i omegnen af 4.000 studerende. Den krydsede en sekssporet hovedvej, hvor flere biler altså var i stor fare, da broen fald ned på kørebanen, og minimum en bil er lige nu fanget under de massive murbrokker.

ABC News melder, at fem til seks biler blev knust omgående, da den 950 tons tunge bro ramte ned over dem.

Ifølge Fox News er der indtil videre tale om mindst seks kvæstede. Der er endnu ikke kommet tal ud om antal dræbte, men Miamis borgmester, Carlos Gimmenez har oplyst CNN, at en person indtil videre har mistet livet.

Floridas guvernør Rick Scott siger, at man lige nu er i gang med at danne sig et overblik over situationen:

- På nuværende tidspunkt er vi i gang med en redningsaktion og indsamle informationer. Vi arbejder tæt sammen med myndighederne på stedet.

CNN har været i kontakt med flere øjenvidner, der fortæller om de sekunder, hvor broen faldt ned over den trafikerede vej. En af dem er Lynell Collins, der selv sad i en bil tæt på broen:

- Jeg steg ud af bilen og løb over til broen for at hjælpe nogle af de mennesker, hvis biler var halvknust.

 

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP
 

Opdateres..