Kæmpe jordskælv nær USA: Advarer mod tsunami

Et jordskælv, der er målt til mellem 8,0 og 8,2 på Richterskalaen gav tsunami-risiko på hele den amerikanske vestkyst. Nu er den trukket tilbage

På dette kort kan du se hvor skælvet fandt sted. Video: Press Association

Er du til stede i en af de berørte områder, så hører vi gerne fra dig. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Opdateret: Tsunami-varslen er nu blevet afblæst. Heldigvis har skælvet ikke udviklet sig til en tsunami.

 

Et voldsomt jordskælv i Alaskagolfen gav tsunami-risiko på hele den amerikanske vestkyst samt provinsen British Columbia i Canada.

Det oplyste National Weather Service på Twitter.

Alaska og British Columbia er forsat ramt af en såkaldt 'tsunami warning', mens myndighederne i første omgang også udstedte en såkaldt 'tsunami watch' for hele den amerikanske vestkyst i staterne Washington, Oregon og Californien. Den er nu blevet trukket tilbage.

Også varslen for tsunami i British Columbia er nu trukket tilbage.

Myndighederne melder samtidig, at personer i de områder med tsunami-varsel bør finde et højt sted at tage hen, mens de venter på yderligere instrukser fra de lokale myndigheder.

Det blev i første omgang meldt ud, at skælvet var blevet målt til 8,0 på Richterskalaen. Senere oplyste USGS, at det var på 8,2, men nu er det nedjusteret til 7,9.

Jordskælvet har fundet sted 250 kilometer sydøst for byen Chiniak på øen Kodiak, der ligger stik syd for Alaskas fastland.

Angiveligt er skælvets dybde på omkring 10 kilometer.

Er du til stede i en af de berørte områder, så hører vi gerne fra dig. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)'