Kæmpe Jysk-brand under kontrol: Årsag uopklaret

Storbranden, som sendte giftig røg inde over det nordlige Vejle, er ved at være nedkæmpet - større veje i området genåbnet

(Video: Anders Brohus)

Storbranden hos en Jysk-forretning i det nordlige Vejle, som siden i morges har sendt sorte skyer af giftig røg ind over boligområder ved Bredballe og Vejle Nord, er nu så meget under kontrol, at politiet har afvarslet forbuddet mod at færdes udendørs.

- Brandvæsnet har fuld kontrol over situationen, og der mangler i øjeblikket blot noget efterslukning, siger vagtchef hos Sydøstjyllands Politi Jørgen Lindhardt til Ekstra Bladet.

Krimi Jysk: Her startede branden

Krimi Jysk: Her startede branden

Afvarslingen betyder, at Horsensvej, som i flere timer var lukket i begge retninger, nu er genåbnet. Det samme gælder andre større veje i området.

Hvad der forårsagede branden, der begyndte ved 8-tiden, er fortsat uopklaret. Ilden bredte sig via et lager af plast-havemøbler til hele lageret af madrasser, møbler og andre Jysk-varer.

Den massive fane af kulsort røg drev ind over Bredballe-området, og politiet måtte bruge varslingssirener og udsende advarsler via regionalradioen om at lukke døre og vinduer samt slukke for ventilationsanlæg.