Kæmpe mobilmesse aflyst af frygt for coronavirus

Mobile World Congress i Barcelona aflyses af sikkerheds- og sundhedsmæssige hensyn efter virusudbrud

Kan man sammenligne coronavirus med influenza? Ja, mener Tyra Grove krause, overlæge og afdelingschef på Statens Serum Institut. Foto: AP, Byrd, Reuters, Ritzau Scanpix / Producer: Lasse Brøndal

Om små to uger skulle en af verdens største udstillinger for mobilbranchen have fundet sted i Barcelona.

Men nu er udstillingen blevet aflyst på grund af bekymring for udbredelsen af det nye og potentielt dødelige coronavirus.

Det oplyser arrangøren GSMA i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

Mobiludstillingen Mobile World Congress (MWC) skulle oprindeligt have fundet sted fra 24. februar til 27. februar.

- Af sikkerheds- og sundhedsmæssige hensyn for Barcelona og værtslandet har GSMA aflyst MWC Barcelona 2020.

- Det skyldes, at den globale bekymring i forhold til udbruddet af coronavirus, rejsebekymringer og andre forhold gør det umuligt for GSMA at gennemføre arrangementet, siger John Hoffmann, administrerende direktør hos GSMA, i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at GSMA sammen med en række partnere fra den spanske værtsby vil fortsætte med at arbejde for næste års arrangement og fremtidige udgaver.

Aflysningen af MWC Barcelona 2020 sker, efter at flere store it-selskaber som eksempelvis Intel, AT&T, Cisco Systems, Sprint, Ericsson og Sony havde meldt afbud til udstillingen.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg News har Intel forklaret sin udeblivelse med 'en stor forsigtighed'. Nogenlunde samme ordlyd er kommet fra AT&T, der har begrundet sin udeblivelse med, at det var 'den mest ansvarlige beslutning'.

Normalt tiltrækker de enkelte udgaver af MWC mange tusinder af gæster, som kommer for at opleve og høre om de nyeste trends i mobilbranchen.