Kæmpe rocker/bande-aktion: Mindst 17 anholdt

Netop nu: Politi slår hårdt til i storstilet aktion over hele Sjælland mod rocker/bande-miljø

Kampklædt og maskeret politi slog til i formiddag på Eversvej på Frederiksberg, hvor en 32-årig mand blev anholdt. Foto: Jonas Olufsson.
Kampklædt og maskeret politi slog til i formiddag på Eversvej på Frederiksberg, hvor en 32-årig mand blev anholdt. Foto: Jonas Olufsson.
Følg Krimi

Over hele landet har en fælles koordineret indsats på tværs af politikredse slået til mod rocker/bande-miljøet over hele Sjælland. Det bekræfter Københavns Politi overfor Ekstra Bladet.

- Vi har slået til på i alt 30 forskellige adresser med tilknytning til rocker og bandemiljøet rundt omkring i København og på Sjælland og foretaget ransagninger, lyder det fra vicepolitiinspektør Torben Svarrer, leder af Københavns Politi afdeling for Organiseret kriminalitet.

Mindst 17 personer er hidtil blevet anholdt i løbet af dagen primært på deres respektive privatadresser. Det bekræfter Torben Svarrer overfor Ekstra Bladet.

Mindst fem rocker/bande grupper involveret
Der er tale om personer med tilknytning til grupperingerne Gremion, Satudarah, Mongols, Black Jackets/Brothas og en nyetableret gruppe Osmanen Germania.

Læs om den sidstnævnte gruppe her:  Nyt rygmærke spøger i København

De 14 bliver sigtet for besiddelse af våben, tyvekoster, for økonomisk kriminalitet, afpresning og vold. Politiet har på de respektive adresser fundet alt fra to skarpladte pistoler, knive, gaspistoler, peberspray, hash, amfetamin, MDMA, kokain og andre stoffer.

Politiet har senere desuden fundet yderligere et skarpladt våben - en UZI maskinpistol med tilhørende ammunition.

Netop nu er politiet også tilstede på en adresse i Kastrup, hvor politiet for kort tid siden slog til og nu er i færd med at ransage. Her er der tale om et værksted på Kirstinehøj. Angiveligt har politiet også her skredet til anholdelse.

32-årig skudt i aftes: Smidt af på hospitalet af venner

Skudoffer anholdt
Tidligere på dagen slog kampklædte og maskerede betjente også til mod et ejendomskompleks på Frederiksberg, hvor en 32-årig mand blev anholdt.

- Jeg kan bekræfte, at vi har været tilstede på en adresse på Frederiksberg, hvor vi har anholdt en person, korrekt, lyder det fra Torben Svarrer.

På Eversvej på Frederiksberg rykkede enheden i formiddag ud med civile vogne og hunde, der gennemsøgte lejligheden i opgangen. Lidt særegen havde ordensmagten til aktionen desuden bestilt en sygetransport til den anholdte.

- Den anholdte har tidligere været offer i bandekonflikten og sidder i rullestol, derfor var der sørget for en sygetransport, bekræfter Torben Svarrer.

Ekstra Bladet erfarer fra andre kilder, at den 32-årige skulle være skudt i benet under et opgør i Hvidovre i starten af oktober.

Rocker og hans lillebror stukket ned

Anholdt for drabsforsøg
Indsatsen har ført til ransagninger også i Høng, Helsinge og Glostrup. En anden af dagens anholdte er desuden sigtet for drabsforsøg i en sag fra slutningen af november. Her blev to brødre - et 26-årigt fuldgyldigt Satudarah-rockermedlem og hans 24-årige lillebror overfaldet og stukket ned på åben gade i Københavns Sydhavn.

Den anholdte fra dagens aktion er sigtet for drabsforsøg på rockerens lillebror, der var 24-årige i livsfare.

Yderligere en gerningsmand er mistænkt - men endnu ikke anholdt - i den pågældende sag.

- Jeg kan godt sige, at vi forventer yderligere anholdelser af medgerningsmand i sagen, fastslår Torben Svarrer.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+