Kæmpe skib er stødt på grund ved England

Et skib fra Singapore med 1400 biler om bord ligger kæntret på en strand i det sydlige England.

En kæmpestort fragtskib med 1400 biler om bord ligger på grund og med en slagside på 45 grader på en strand i det sydlige England.

Skibet er indregistreret i Singapore, hedder Hoegh Osaka og tilhører det norskejede rederi Höegh Autoliners.

Det var på vej til Tyskland, da det blev sat på grund på den undersøiske Bramble Banke, der er en velkendt risiko for skibe i farvandet mellem den travle containerhavn i Southampton og adgangen til det åbne hav på den anden siden af Isle of Wight.

Da skibet forlod Southampton, fik det problemer med styringen, og kaptajnen besluttede ifølge lokale myndigheder at sejle det på grund.

Det havde ifølge det tyske nyhedsbureau dpa en lods om bord, vejret var fint, men en time efter afsejlingen fra Southampton stod det alligevel på grund.

Det skete lørdag aften ved 22.30-tiden dansk tid, og søndag blev det strandede skib med de mange biler i bugen hurtigt en turistattraktion.

Det lokale politi sagde på sin Facebook-side, at alle parkeringspladser langs kysten ved skibet var optaget.

Besætningen på 25 mand er kommet fra borde, og lige nu tygger eksperter på, hvordan de får skibet bragt flot, og hvordan de undgår skader på miljøet.

Ingar Skiaker, chef for Höegh Autoliners, siger, at eneste mulighed for at undgå en katastrofe var at sejle biltransportskibet på 180 meter på grund.

Ingar Skiaker siger også, at der ikke er meldt om olieudslip fra det grundstødte skib, og at de britiske myndigheder har gjort deres beredskab klart, hvis der alligevel skulle lække olie.

Nyhedsbureauet dpa skriver, at bjærgningsselskabet Svitzer, der er en del af A.P. Møller-Mærsk, er blevet kontaktet for at hjælpe med at få skibet bragt flot.

A. P Møller - Mærsk er mindretalsaktionær i Höegh Autoliners med en ejerandel på 38,75 procent af aktierne.