Annonce:
Annonce:

Kæmpe svindelsag: 100.000 danskere kan få spærret kortet

Nets anbefaler en række danske banker at spærre betalingskort

Annonce:
Følg Krimi

En række danske banker bør spærre 100.000 betalingskort i en stor international svindelsag, oplyser Nets i en pressemeddelelse

Det er knap en måned siden, at Nets og en flere danske banker fik spærret omkring 15.000 danske kreditkort. Nu vil Nets have hele 100.000 kort spærret, fordi de mistænker, at svindlere kan misbruge dem.

- Kortene er endnu ikke blevet forsøgt misbrugt, men vi mistænker, at de kan blive det inden for den nærmeste fremtid. Derfor anbefaler vi nu, at kortene bliver spærret, både for at spare banker og butikker for et muligt kæmpetab og for at forhindre kortholdere i at få deres kort misbrugt, siger Ulrik Marchall til Finans.

Alle kan blive ramt: Sådan bruges Mobilepay til at tømme kreditkort

Annonce:

Præventiv
Det kan altså ende ud med, at rigtig mange danskere får spærret deres kort og derfor skal ned og have de udskiftet. Men Nets forsikrer, at det er besværet værd.

- Ved præventiv udskiftning af kort, der er under mistanke for at blive misbrugt i nærmeste fremtid, sparer bankerne og butikkerne for et trecifret millionbeløb, som de kan få i tab, når der handles med stjålne kortoplysninger. Derudover spares kortholdere også for at blive udsat for misbrug af deres betalingskort og de gener og tidsforbrug det medfører at skulle gøre indsigelse, lyder det i meddelelsen.

Fusk fra udlandet
Nets har i de seneste uger konstateret et stigende misbrug af danske betalingskort i både danske og udenlandske internetforretninger. Ifølge Nets er kilden til denne svindel en udenlandsk internetforretning, og at en større mængde kortoplysninger er havnet i forkerte hænder.

Annonce:

I tilfældet af at dit kreditkort bliver misbrugt, kan Nets nå at stikke en kæp i svindlernes hjul. Nets spærrer typisk flere tusinde kort for de danske banker, enten når de opdager svindel, eller når de mistænker, at kortet kan blive udsat for svindel.

Det er forskelligt fra bank til bank, men typisk kontakter banken kortholderen, så hurtigt som muligt, som bliver nødt til at få udleveret et nyt kort.

Allerede spærret
I denne sag er Nets allerede gået i gang med at spærre danske kort for at undgå yderligere misbrug. Nogle danskere kan derfor opleve at få deres kort afvist i butikker, inden de bliver kontaktet af deres bank.

Hvis man får spærret et kort i denne forbindelse skal man, som altid huske at genindtaste sine kortoplysninger på tjenester, som er tilmeldt og betalt med kortet. Ellers vil betalingerne naturligvis blive afvist, da kortet er spærret fremover.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: