Kæntret skib lækker petroleum ved Thyborøn

Ingen besætningsmedlemmer er kommet til skade i forbindelse med et kæntret skib ved Thyborøn.

Et petroleumsskib er torsdag sunket ved Thyborøn Havn og har skabt et mindre udslip af petroleum.

Det oplyser Nordvestjyllands Brandvæsen.

Skibet var ved at tanke et andet skib, da det pludselig sank, højst sandsynligt fordi det ikke var stabiliseret ordentligt, oplyser Nordvestjyllands Brandvæsen.

- Den begynder at tage vand ind, og så vender den om til sidst. Der var en, der prøvede at få rettet den om, men det var for sent, siger indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen Kaj Poulsen.

Ingen besætningsmedlemmer var om bord på skibet.

Torsdag eftermiddag arbejder beredskab stadig på at få skibet, der ligger på havbunden, op til overfladen.

- Der er en kran derude nu, og så er der dykkere dernede for at få en wire rundt om, så det kan hæves og blive tømt, siger Kaj Poulsen.

Han fortæller, at beredskabet har fået styr på det mindre udslip af petroleum, men der stadig er risiko for yderligere udslip.

- I selve havnen er det kun et tyndt lag film af petroleum, som er blevet dæmmet ind. Men vi ved selvfølgelig ikke, hvor meget der kan komme ud, når skibet kommer op til overfladen, siger indsatslederen.

Der er stadig en del arbejde at gøre for beredskabet i havnen, fortæller Kaj Poulsen.

- Det er svært at sige, hvor lang tid det tager. Skibet skal også tømmes, når det er kommet op. Og så skal vi finde ud af, hvor meget af de lækkede petroleum i havnen vi kan suge op.

- Det er så tyndt, at det ikke er helt til at suge op. Det kan også være, at noget skal ligge og fordampe, siger indsatslederen.