Annonce:
Annonce:

Kæreste om dræbte Jannie: Vi var nyforelskede og lykkelige

Det var, som at være ung igen, fortæller kæresten til den dræbte Jannie Dam Reenberg om deres forhold, som i sidste ende kan have kostet den 40-årige kirkegraver livet

Jannie Dam Reenberg blev dræbt af snitlæsioner mod halsen. (Foto: Privat/Per Rasmussen)
Annonce:
Følg Krimi

To uger før sin død forlod den 40-årige mor til tre Jannie Dam Reenberg sin mand til fordel for en ny kæreste.

Den nye kæreste havde hun set i smug i flere måneder inden bruddet med ægtemanden. Det forklarede kæresten, Bent Laugesen, i dag til Retten i Roskilde, hvor Jannie Dam Reenbergs 68-årige separerede mand nu sidder tiltalt for drab.

- Vi mødtes, når hun var på arbejde og om mandagen, når hun havde fri. Og så sås vi i deres hjem, når han ikke var hjemme, forklarede Bent Laugesen.

Ifølge Bent Laugesen har de to kendt hinanden i flere år og flyttede sammen få uger før, at Jannie Dam Reenberg 30. deember blev fundet dræbt på kirkekontoret ved Sneslev Kirke tæt på Ringsted, hvor hun arbejdede som graver.

Annonce:

De to indledte deres forhold, da Jannie Dam Reenberg en dag skulle have hjælp med sin bil på Bent Laugesens mekanikerværksted.

Bents kæreste fundet dræbt i kirke: 'Jeg troede, hun sad bundet et sted'

- Der kommer jeg til at sige til hende, at jeg har været forelsket i hende i fem år. Hun svarede tilbage, at 'gifte kvinder sladrer ikke', forklarede Bent Laugesen til retten. 

- Jeg har kendt Jannie i mange år, så jeg tog det bare for sjovt. Men så udviklede det sig alligevel til noget, forklarede den 55-årige mand.

Kyssede Jannie farvel
Om morgenen på drabsdagen forlod Jannie Dam Reenbrg, ifølge Bent Laugesen, deres fælles bopæl for at tage på arbejde.

- Jeg kyssede hende farvel. Det gjorde vi hver morgen, når hun tog af sted, fortalte den 55-årige til retten.

- På den måde var det som at være ung igen. Vi var meget glade for hinanden, fortalte Bent Laugesen.

Annonce:

Kæresteparrets sidste samtale er omkring klokken otte samme morgen. Her ringer Jannie Dam Reenberg for at fortælle, om et indbrud i Sneslev Kirke.

Retsmediciner om kirkedrab: Det er gået stærkt

- Jeg beder hende om at ringe til politiet. Det er sidste gang, jeg hører fra hende, forklarede Bent Laugesen, som resten af dagen 29. december forsøger at ringe til Jannie Dam Reenberg flere gange.  Om natten 30. december melder han hende savnet til politiet.

Den 55-årige kæreste har selv været anholdt og sigtet i sagen, men politiet vendte hurtigt opmærksomheden imod Jannie Dam Reenbergs eksmand.

Tiltalt for drab på ekskone: Jeg var ikke jaloux over ny kæreste

Ifølge politiets retsmedicinere blev den 40-årige kvinde formentlig slået ihjel kort efter telefonsamtalen med Bent Laugesen.

Eksmand nægter sig skyldig
Gerningsmanden overrasker ifølge politiet Jannie Dam Reenberg på kirkekontoret, og hun får under overfaldet et langt og dybt snitsår i halsen, som bliver hendes død.

Annonce:

- Det er gået hurtigt, og meget tyder på, hun ikke har nået at forsvare sig, lød konklusionen fra en retsmediciner under sagens første retsmøde.

Jannie Dam Reenbergs 68-årige eksmand nægter sig skyldig i anklagen om drab. Han har forklaret til retten, at han ikke var jaloux eller vred over, at hun havde valgt at forlade ham.

Kirkemedarbejder fandt dræbte Jannie: Der var ingen tvivl om, at hun var død

- Jeg holdt af hende. Hun havde gjort mange gode ting for mig, så det er ikke noget, man bare smider væk. Jeg var slet ikke sur på hende, har den 68-årige mand forklaret.

Der er afsat fem dage til drabssagen med forventet dom 21. oktober.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: