Kæreste til dræbte Daniel: – Jeg er stadig i chok

Torsdag blev to mænd med tilknytning til rockergruppen Mongols dømt for drabet, der har efterladt 21-årige Micha som enlig mor

Daniel Kristensen og kæresten Micha før nedskydningen af den 21-årige vordende far den 2. oktober 2016. Foto: privat
Daniel Kristensen og kæresten Micha før nedskydningen af den 21-årige vordende far den 2. oktober 2016. Foto: privat

Bemærk: Denne artikel er skrevet efter dommen i byretten i april 2018. Den ene af de dømte er siden blevet frifundet i landsretten.

Selv om det er mere end halvandet år siden, at Michas kæreste, Daniel Kristensen, blev skudt 2. oktober 2016 klokken 14.27 på Emdrupvej i København, så er hun stadig i chok over den brutale nedskydning, der har efterladt hende som enlig mor i en alder af blot 21 år. 

– Jeg er stadig i chok over drabet. Der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på det. Jeg frygter også stadig at gå ud. Derfor er jeg for det meste bare hjemme, fortæller hun.

Torsdag blev to mænd med tilknytning til rockergruppen Mongols idømt henholdsvis 12 og 14 års fængsel for drabet, der angiveligt var en såkaldt ’bytter’ for en skudepisode dagen før, hvor en mand blev såret i benet.

I retten kom det frem, at politiet mistænkte Daniel for at have deltaget i skyderiet på Magistervej i Københavns Nordvestkvarter, men det er kæresten overbevist om ikke passer.

– Daniel var ikke sådan, og de har jo heller ikke bevist det. Derfor spørger jeg også tit mig selv om, hvorfor han skulle dø? Det gør mig også mere utryg, at jeg ikke ved, hvorfor han skulle skydes, og jeg har svært ved at være ude og passe et arbejde eller tage en uddannelse, fortæller hun.

Daniel Kristensen døde 13 dage, efter at han blev ramt af to skud. Et i skulderen og et i ryggen. Foto: Privat
Daniel Kristensen døde 13 dage, efter at han blev ramt af to skud. Et i skulderen og et i ryggen. Foto: Privat
 

Datter ligner Daniel
Daniel Kristensen døde 13 dage, efter han blev ramt i skulderen og ryggen af skud. Omkring et halvt år efter kom han og kærestens datter, Malica, til verden. Graviditeten var hård for den unge mor, har hun tidligere fortalt til Ekstra Bladet. Den unge pige har dog hele tiden brugt sit familienetværk og har fundet stor støtte i sine egne og Daniels forældre.

– Jeg savner stadig at have en at dele oplevelserne med. Vi havde regnet med at flytte sammen og opleve hende udvikle sig og vokse op, siger Micha.

Fulgt sagen tæt
Siden fødslen har Micha og resten af familien glædet sig over, at Daniel lever videre i den 13 måneder gamle datter. Mange genkender allerede træk fra Daniel hos den lille pige.

– Nu, hvor sagen er slut, bliver det også rart at få en normal hverdag tilbage. Jeg har fulgt sagen, og det har været hårdt. I retten så jeg de drabs-dømtes mødre græde, og det kan jeg godt forstå. Alligevel er det ikke dem, som aldrig får deres kære at se igen.

Rygmærker på hævnaktion: Rockerboss planlagde drab

Tidligere top-rocker dømt for drabet på Daniel
Retten på Frederiksberg idømte torsdag eks-rockerpræsidenten hos Mongols MC Rachid Hamade og den 23-årige Elias Eljerbi 14 års fængsel og 12 et halvt år fængsel.

Sidstnævnte havde også en anden dom, så det samlet løb op i 14 års fængsel for medvirken til drab og drabsforsøg. Rachid Hamade var i efteråret top-rocker hos Mongols, mens Elias Eljerbi var løsere tilknyttet klubben, som lå i konflikt med flere andre bander i København.

 Den 21-årige Daniel Kristensen blev 2. oktober sidste år passet op af to maskerede mænd, mens han ventede på en pizza ved et pizzaria  på Emdrupvej i København Nordvest.
Den 21-årige Daniel Kristensen blev 2. oktober sidste år passet op af to maskerede mænd, mens han ventede på en pizza ved et pizzaria på Emdrupvej i København Nordvest.
 

Ifølge et enigt nævningeting i Retten på Frederiksberg planlagde den 35-årige rockerpræsident drabet på Daniel Kristensen sammen med Elias Eljerbi.

Gerningsmandens pistol gik i baglås, da han forsøgte at skyde Daniel Kristensen for tredje gang. De to forgående skud var dog nok til, at den 21-årige senere afgik ved døden. Foto: Politi
Gerningsmandens pistol gik i baglås, da han forsøgte at skyde Daniel Kristensen for tredje gang. De to forgående skud var dog nok til, at den 21-årige senere afgik ved døden. Foto: Politi
 

Forfulgte dødeligt såret Daniel
Skudepisoden fandt sted på Emdrupvej i København, mens Daniel Kristensen ventede på en pizza, han havde bestilt få minutter før. To mørkklædte gerningsmænd ramte først Daniel Kristensen med et strejfskud i armen, og mens den 21-årige flygtede, blev han ramt af endnu et skud i ryggen.

Under skyderiet søgte Daniel Kristensen tilflugt i en nærliggende kiosk, hvor han væltede omkuld i et avisstativ på gulvet foran disken. Den ene gerningsmand, der var klædt i sort og maskeret, fulgte efter ind i kiosken, mens den anden holdt vagt.

Millimeter fra at dø
Pistolmanden forsøgte endnu engang at skyde Daniel Kristensen med sin kaliber 7.62-pistol, der gik i baglås. Herefter flygtede de to gerningsmænd fra stedet i to forskellige biler, som havde ventende chauffører.

En tilfældig kioskkunde flygtede og blev skudt af vagten uden for, så han kun var millimeter fra at blive dødeligt ramt. Daniel Kristensens døde 13 dage senere uden at være kommet til bevidsthed.