Kæresten: Mordtiltalt teenager ønskede, at hendes mor skulle dø

Medtiltalt iraker i vidneskranken: - Hun sagde, at hendes mor stod i vejen for, at hun selv kunne leve frit

Den nu 29-årige brød sammen, da anklageren for få minutter siden begyndte at spørge ind til detaljerne i Kvissel-drabet. (Foto: Facebook)
Den nu 29-årige brød sammen, da anklageren for få minutter siden begyndte at spørge ind til detaljerne i Kvissel-drabet. (Foto: Facebook)

Hvis den 29-årige irakisk fødte Bakhtiar Mohammed Abdulla taler sandt, var det et ønske fra den 15-årige mordtiltalte pige i Kvissel-drabssagen, at hendes mor skulle dø.

- Hun sagde flere gange: '- Hvis hun dør, er jeg fri, så jeg kan leve mit liv', lød det fra den 29-årige, der er medtiltalt for drabet på 40-årige Tine Rømer 8. oktober sidste år.

Da anklager Karina Skou begyndte at bore i detaljerne omkring Tine Rømers død, brød den 29-årige mand sammen og måtte bede om en pause.

Netop dette aspekt er centralt ii sagen, fordi det i følge politi og anklager er den 15-årige, der har opfordret sin 13 år ældre kæreste til at bistå med at få dræbt Tine Rømer.

I følge den irakiske mand, var han og den 15-årige pige kærester nogle måneder forud for drabet. Hadet mod den 15-åriges mor var vokset støt hen over sommeren 2014, hvor skolepigen var blevet ivrig muslim efter at have været kæreste med en fætter til den medtiltalte.

- Hun var mere muslim end mig. Hendes mobil var fuld af muslimske symboler, sagde han.

I følge den irakiske mand mødte han dog aldrig Tine Rømer, men har en enkelt gang talt med sin unge kærestes far.