Annonce:
Annonce:

Kærestepar reddede savnet lystsejler: - Det er helt vildt surrealistisk

Randi Pedersen fik sammen med sin kæreste, Per Høj, reddet den forsvundne lystsejler op af vandet

Her kan du høre Randi Pedersen forklare om hændelsen (video: Per Rasmussen)
Annonce:
Følg Krimi

Efter 17 timer i vandet blev en 47-årig lystsejler på mirakuløs vis reddet af kæresteparret Randi Pedersen og og Per Høj. Det skete efter, at man natten til onsdag indstillede efterforskningen og frygtede, at lystsejleren var druknet.

- Først redder man en mand op fra vandet, bagefter får man lov til at ringe til hans kone for at fortælle, at han er i live. Det er vildt. Det er så livsbekræftende.

Sådan beskriver Randi Pedersen oplevelsen af at have fundet den 47-årige lystsejler. Hun fik sammen med sin kæreste Per Høj fisket manden op af vandet. Parret sejlede forbi Vejrø onsdag morgen omkring klokken 08.30, da Randi så lystsejleren i vandet.

Lystsejler slår alle odds efter 17 timer i vandet: - Det er exceptionelt

Annonce:

- Jeg er ved roret, da min kæreste skal ned for at lave lidt kaffe, og lige pludselig ser jeg et eller andet ud af øjenkrogen. Man regner ikke lige med at se en mand i vandet. Det var det så. Jeg råber til min kæreste, at der ligger en mand. Jeg får råbt til manden, om han er okay, og han fortæller, at han har ligget i vandet i 17-18 timer, og så gik vi så i gang med at få ham op af vandet, siger Randi Pedersen til Ekstra Bladet.

Eftersøgning indstillet
Eftersøgningen blev indledt ved Knudshoved Odde ud for Vordingborg, fordi et vidne havde observeret en grundstødt, tom sejlbåd med tændt motor. Ud fra sejlbådens navn kunne politiet få fat på pårørende, som oplyste om, at manden havde haft planer om at sejle ind til Vordingborg.

Natten til onsdag blev eftersøgningen af den forsvundne lystsejler, som kommer fra Vordingborg, indstillet. Det var på trods af, at flere køretøjer og to helikoptere forsøgte at finde den forsvundne lystsejler. Men klokken halv ni onsdag blev han fundet i live af kæresteparret, der kommer fra Hunseby ved Maribo.

- Telefonerne har glødet, der har været gang i den. Vores søn kan godt mærke, at der sker noget. Vi har ikke rigtig opfattet noget endnu. Det er meget surrealistisk, siger Randi Pedersen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Redningshelikoptere ledte uden held efter lystsejleren. Omkring klokken 04.00 natten til onsdag blev eftersøgningen indstillet. (Foto: Per Rasmussen)
Redningshelikoptere ledte uden held efter lystsejleren. Omkring klokken 04.00 natten til onsdag blev eftersøgningen indstillet. (Foto: Per Rasmussen)

Annonce:

Og det er noget af en bedrift, at den 47-årige mand har overlevet i det kølige vand så længe. De to redningsmænd forklarer endda til Ekstra Bladet, at lystsejleren kun var iført t-shirt og redningsvest, og at han stadig havde solbrillerne i panden, da de hjalp ham op fra vandet.

- Det er ret exceptionelt. Vandtemperaturen er omkring 15 til 16 grader, så han er en meget heldig mand, siger vagtholdsleder ved Redningscentralen Jan Nielsen.

Manden blev fundet stærkt nedkølet, men var i god behold og i stand til at kommunikere.

Randi Pedersen og Per Høj sejlede på ferie med deres toårige søn, da de fik øje på den forsvundne lystsejler i vandet. (Foto: Per Rasmussen)
Randi Pedersen og Per Høj sejlede på ferie med deres toårige søn, da de fik øje på den forsvundne lystsejler i vandet. (Foto: Per Rasmussen)

Her kan du se video fra eftersøgningen (foto: Per Rasmussen)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: