Kajas kat skudt med luftgevær: - De ville have ham til at lide

Kaja Graversens kat kom hjem med et blødende skudsår i maven

40-årige Kaja Graversen fra Kværndrup på Fyn fik sig tirsdag en ubehagelig overraskelse, da hun lukkede sin kat, Mimer, ind fra en aftentur. Her kom han nemlig hjem med, hvad der viste sig at være et skudsår i maven.

- Jeg lukkede Mimer ud ved 17-tiden tirsdag (1. august, red.), og ved 21-tiden kom han hjem igen. Her opdagede min mand og jeg, at han havde et blødende sår på siden af maven på en fem-seks milimeter, og vi blev selvfølgelig chokerede, fortæller Kaja Graversen til Ekstra Bladet.

- Vi skød derefter episoden lidt væk, for blødningen stoppede relativt hurtigt, så vi tænkte, at han bare havde været oppe at slås, men Mimer begyndte at få det mere og mere skidt i løbet af onsdagen. Han var rigtig sløv, ville ikke rigtig noget og lå bare og sov hele tiden og fik også høj feber, siger hun.

Fjernede 12 cm tarm
Kaja Graversen besluttede sig på grund af Mimers symptomer for at tage ham med til dyrlægen. Her fik hun en ubehagelig besked.

- De fortalte mig, at Mimer var blevet skudt med et luftgevær. Han blev indlagt og opereret og fik fjernet et hagl i maven. Dyrlægerne havde været nødt til at fjerne 12 cm af hans tarm, da den var ødelagt tre forskellige steder, og han havde samtidig fået bughulebetændelse. Så det var rigtig alvorligt, og jeg fik at vide, at det ikke var sikkert, at han ville klare den, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Her ses haglet i Mimers bughule. Foto: Privatfoto
Her ses haglet i Mimers bughule. Foto: Privatfoto

Mimer har siden været indlagt på et dyrehospital i fem dage, men meldingerne fra dyrlægerne er nu positive.

- Nu er der godt nyt, og der er gode chancer for, at jeg kan få Mimer med hjem igen. Han er heldigvis begyndt at få det meget bedre, han spiser og er glad, så det er dejligt, fortæller Kaja Graversen.

Hunden Kaizer død efter nabostrid: Hørte tre plaf og fandt den på dørtærskel

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kaja Graversen fik sig en ubehagelig overraskelse i tirsdags. Foto: Privatfoto.
Kaja Graversen fik sig en ubehagelig overraskelse i tirsdags. Foto: Privatfoto.

Meldt til politiet
I Danmark er det ulovligt at skyde husdyr, selvom de bevæger sig ind på privat grund. Der er dog én undtagelse: Hvis dyret er til fare for at angribe personer eller anden ejendom, er det tilladt at aflive dyret.

Ifølge Kaja Graversen er der dog ingen chance for, at Mimer har været til fare for nogen. Hun har derfor anmeldt episoden til Fyns Politi, som lige nu efterforsker sagen.

- Jeg er så gal, for han kan jo ikke gøre nogen fortræd. Han er en harmløs kat, og han har kun været udekat i en ganske kort periode. Og så er der nogle, der vælger at skyde ham med et luftgevær. Formålet har jo været at få ham til at lide. Jeg synes, at det er fuldstændig uansvarligt at skyde med et luftgevær på den måde - og så endda i et villakvarter, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet

Mimer blev tirsdag aften skudt med et luftgevær. Foto: Privatfoto
Mimer blev tirsdag aften skudt med et luftgevær. Foto: Privatfoto
 

Gerningsmand på fri fod
Vicepolitiinspektør Kirsten Fischer bekræfter over for Ekstra Bladet, at de hos Fyns Politi har modtaget Kaja Graversens anmeldelse. Ifølge hende vil det være noget nær umuligt at finde frem til gerningsmanden.

- Det er selvfølgelig en anmeldelse, vi ser på med stor alvor. Det er imod Dyreværnsloven, og man skyder ikke med et haglgevær. Det er rigtig svært at finde de skyldige i sådan nogle her sager, hvis anmelderen ikke ved, hvem der har gjort det, siger hun.

Kaizer blev skudt efter besøg i naboens have: - Det er som at miste et barn

Kaja Graversen ved ikke, hvem der har skudt Mimer. Hun er dog overbevist om, at det er en fra lokalområdet, der er ansvarlig, da Mimer ifølge hende ikke bevæger sig mere end 100 meter væk fra hjemmet.

Ifølge loven er det altid dyreejerens eget ansvar at sørge for, at et husdyr ikke forlader privat grund.

- Jeg gør meget for at sørge for, at Mimer bliver på min egen grund og ikke er til irritation for andre. Jeg har kattebakker både inden- og udenfor og grus. Jeg forstår godt, at folk kan synes, at det er irriterende, at andre dyr går inde på deres grund. Men det er så nemt at sige, at den skal holdes på egen matrikel. Uanset hvad er det ikke i orden at skyde folks kæledyr. Jeg kunne forstå, hvis de havde indfanget den, men at skyde den er at gå for langt, siger Kaja Graversen.

Råber op på Facebook
På sin Facebook-profil har Kaja Graversen delt et opslag, hvor hun beskriver den ubehagelige oplevelse. Opslaget er på få dage blevet delt hundredvis af gange.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

- Jeg har delt min oplevelse for at advare andre og også for at skabe debat om det, så det er rigtig godt, at det er nået så bredt ud nu. Det er jeg glad for, og jeg håber da, at det kan få gerningsmanden til at melde sig selv, eller i hvert fald gøre at personen får en grim smag i munden, fortæller hun.