Kalundborg-læge dømt for bedrageri

Læge er dømt for svindel med behandlinger, der aldrig fandt sted, og for at sløse med behandling af patienter

Bedrageri og sløseri i behandling af patienter koster en læge fra Kalundborg et år og seks måneders fængsel - samtidig mister hun retten til at være læge.

Det er resultatet af en dom afsagt af Retten i Holbæk tirsdag.

Den 50-årige læge er fundet skyldig i bedrageri for 1,2 millioner, da hun indberettede behandlinger som samtaleterapi, depressionstest og knoglebrud til Region Sjælland.

Krimi Anklager: Kalundborg-læge skal i fængsel for bedrageri

Dog har de 34 tidligere patienter kunnet fortælle, at behandlingerne aldrig har fundet sted, selv om lægen har modtaget betaling for dem.

Derudover er lægen også kendt skyldig i at forsømme sine opgaver over for syv patienter. Blandt andet fordi hun gav patienter stærk smertestillende og vanedannende medicin uden at have undersøgt patienterne tilstrækkeligt.

Krimi 34 patienter skal vidne mod bedragerianklaget læge

Lægen åbnede sin egen praksis i 2011, hvor hun overtog flere patienter fra regionen. I 2012 modtog Region Sjælland et tip fra en ansat i klinikken om, at ikke alt var, som det skulle være, og det førte til en politianmeldelse samme år.

Den 49-årige læges praksis begyndte nemlig hurtigt at tjene markant flere penge end tidligere. Og mere end nogen anden praksis i regionen.

Eksempelvis udførte den dømte læge et utal af såkaldte psykometriske testene, der bruges til at diagnosticere depressioner. Det første år blev der i gennemsnit foretaget en enkelt test om måneden, men året efter blev den brugt næsten 100 gange.

Den dømte har under hele forløbet nægtet sig skyldig. Hun mener derimod, at roderiet skyldes, at praksissen har brugt mange vikarer.

Et andet argument lægen bruger er, at borgerne i Kalundborg i højere grad lider af sociale problemer, ryger, er overvægtige og depressive.

Muligvis vil den dømte anke dommen. Forsvarsadvokat Per Nymark er ikke i tvivl om, hvad han vil råde sin klient at gøre.

- Jeg anbefaler, at dommen skal ankes. Jeg synes, den er hård, for jeg er ikke enig med rettens bevisvurdering.

- Jeg synes, at det er voldsomt, at hun får et år og seks måneder, når anklageren siger to år, for hun har aldrig været straffet før, siger forsvareren til Ritzau kort efter domsafsigelsen.