Annonce:
Annonce:

Kammeradvokat: Britta overførte kæmpe beløb til tre personer

I en redegørelse fra Kammeradvokaten fremgår det, at Britta Nielsen overførte 11,4 millioner til tre nærtstående personer

Brittas døtre var ved juveler i Sydafrika med deres mor, men de kender ikke beløbene, der blev købt for. Video: Discovery Networks Danmark
Annonce:
Følg Krimi

Britta Nielsen har haft masser af penge mellem hænderne, og hun har heller ikke været ked af at dele dem ud.

Det fremgår af en netop offentliggjort redegørelse, som Kammeradvokaten har lavet til Sø- og Handelsretten, skriver DR.

Helt præcist drejer det sig om 11.423.996,60 kroner, som den svindelsigtede Britta Nielsen har overført til tre nærtstående personer.

Ifølge DR er det især Britta Nielsens ene datter, Nadia Samina Hayat, der har fået glæde af de 'omfattende pengeoverførsler', som der står i rapporten. Netop Nadia Samina Hayat gik personligt konkurs 5. februar, fordi hun har modtaget private lån fra sin mor.

Derudover fremgår det i redegørelsen, at Britta Nielsen har hævet masser af kontanter fra sin bankkonti. Det er dog ikke oplyst, hvor mange penge det helt præcist drejer sig om.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Annonce:

64-årige Britta Nielsen er sigtet for at have svindlet for mindst 111 millioner kroner gennem sit arbejde som betroet medarbejder i Socialstyrelsen.

I alt nåede Britta Nielsen ifølge sigtelserne at foretage mindst 272 ulovlige transaktioner i årene fra 2002 og frem til 2018. Hun havde blandt andet adgang til styrelsens mest vitale systemer hjemmefra.

Britta-sagen

Over en årrække – fra 1993 til 2018 – lykkedes det ifølge politiets sigtelser for 64-årige Britta Nielsen at flytte mindst 120,6 millioner kroner fra Socialstyrelsens kasser til egne lommer.

Britta Nielsen blev anholdt i Sydafrika den 5. november – og ankom til Danmark 9. november, hvor hun blev varetægtsfængslet.

I midten af december valgte hun frivilligt at forlænge sin varetægtsfængsling frem til 15. januar. Her valgte hun igen frivilligt at forlænge varetægtsfængslingen.

Hun er sigtet for bedrageri af særlig grov beskaffenhed, der straffes med op til otte års fængsel.

Hendes tre børn, Samina, Jamilla og Jimmy Hayat, er sigtet for groft hæleri, der kan give op til seks års fængsel.

De to døtre er i dag på fri fod, mens Jimmy ligesom sin mor stadig er varetægtsfængslet. Han nægter sig skyldig ligesom sine søstre.

Britta Nielsens svigersøn Kian Omid Mirzada, 37, blev tidligere på året ligeledes sigtet for groft hæleri i den store svindelsag. Han nægter sig også skyldig

Personlig konkurs
Britta Nielsen blev erklæret personlig konkurs af Sø- og Handelsretten 4. oktober 2018.

Men selvom Britta Nielsen har levet en dyr tilværelse med bolig i Sydafrika, champagne og heste for et stort tocifret millionbeløb, er der en del vej fra hendes værdier og til de 111 millioner kroner, hun er sigtet for at have svindlet for.

Ud over huset, der er nu er sat til salg, er der blevet inddraget en andelslejlighed, et ikke offentligt kendt antal biler, en pensionsopsparing, en ødegård i Sverige og et indestående på en dansk bankkonto.

Bagmandspolitiet og kuratoren arbejder på at finde og få beslaglagt værdier, hun kan have købt for det formodede svindeludbytte på 111 millioner kroner.

 

Britta Nielsen i retten i Sydafrika, inden hun blev udleveret til Danmark. Foto: Ole Steen
Britta Nielsen i retten i Sydafrika, inden hun blev udleveret til Danmark. Foto: Ole Steen
 

Ansat om Brittas svigersøn: Jeg blev banket og bortført

Danmarks mest omtalte kvinde: Her er Brittas stamtræ

Her er Brittas nye liv

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: