Kampklædt politi slår til mod bandemedlemmer

Tirsdag eftermiddag rykkede politiet ud til en adresse i Dianalund. Aktionen er en fortsættelse af de banderelaterede anholdelser, der blev foretaget i sidste uge

Både kampklædt og almindeligt politi er på stedet. Foto: Morten Bøgh
Både kampklædt og almindeligt politi er på stedet. Foto: Morten Bøgh
Følg Krimi

Ved du noget? Send et tip i en sms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Tirsdag aften er Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi rykket ud til Dianalund på Sydvestsjælland. Her har politiet gang i en anholdelsesaktion.

Det skriver TV ØST.

- Jeg kan bekræfte, at vi arbejder med en anholdelsesaktion, og det er det eneste, jeg kan sige på nuværende tidspunkt., siger Anders Mikkelsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Ekstra Bladet.

Da aktionen er slut omkring klokken 19 fortæller politikommissær Ove Groth, at anholdelsesaktionen er relateret til bandemiljøet på Sydsjælland.

- Det er en fortsættelse af det arbejde, som vi offentligt indledte i torsdags for at få stillet nogle af de bandemedlemmer til ansvar for det, som de render og laver - nemlig de skyderier, der er i vores politikreds. Der går vi forholdsvis offensivt til værks for at få fat i dem, vi mangler at få ind. Der er lige et par stykker, siger Ove Groth til Ekstra Bladet.

Torsdag slog politiet til mod medlemmer af Bandidos, Asgardians 89, Brothas og Gremium. Aktionen bunder i seks sager om drabsforsøg, hvor politiet har slået til mod en række personer, som mistænkes for at have en andel i en af sagerne.

Aktion mod rocker-bande-miljøet: 12 anholdt

Bag huset ved jernbaneskinnerne er der også bevogtning. Foto: Morten Bøgh
Bag huset ved jernbaneskinnerne er der også bevogtning. Foto: Morten Bøgh

Et vidne på stedet fortæller til TV ØST, at der er mellem otte og ti kampklædte betjente tilstede. Det bliver bekræftet af et vidne, som Ekstra Bladet har talt med.

- Jeg kan se, at de har omringet et hus. Det er spærret af, så man ikke kan flygte derfra. På den ene side er betjente med skudsikre vest og rifler, og inde i midten holder der en gruppevogn med de betjente, der nu er kørt ned og skal foretage anholdelsen, siger vidnet til Ekstra Bladet.

Ifølge vidnet finder politiaktionen sted nær Dianalund Station.

- Lige nu står de og venter, men de har været inde i huset et par gange og er kommet ud igen. Jeg har ikke set, at der har været nogle anholdte.

Han siger også, at der er tre patruljevogne, politiets ledervogn, en indsatslederbil og en hundepatrulje på stedet. Desuden fortæller han, at naboerne er kommet ud og følger med i aktionen.

Politiet vil ikke på nuværende tidspunkt oplyse, om der er nogle, der er anholdt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?