Kanotragedien: Dårligt vejr kan have haft en betydning

Højvande og regn kan have spillet ind i tragedien i Sverige, hvor tre danskere torsdag aften blev fundet omkomne i en stor sø

Det var her i dette område, at de tre danskere blev fundet døde i Rogen-sø. (Foto: Google Maps)
Det var her i dette område, at de tre danskere blev fundet døde i Rogen-sø. (Foto: Google Maps)

Ved du noget? Tip os på mail 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (Alm. sms-takst)

Svensk Politi arbejder ud fra flere teorier i undersøgelsen af, hvad der ligger bag dødsfaldet på de tre danskere, der torsdag aften blev fundet omkomne i en stor sø i Rogen Naturreservat 500 kilometer nord for Stockholm.

- Vi arbejder fortsat på at kortlægge, hvad der er sket. Men det er meget svært at spekulere i. Lige for tiden er det højvande, og det har regnet meget, og så har det været en kold sommer hidtil. Det er endnu koldere end de sidste somre, siger den vagthavende hos Jæmtlands Polisen til Ekstra Bladet.

Der er tale om to danske mænd i 40-45 års alderen og en seksårig dreng, som var søn af den mest erfarne friluftsmand af de to.

De tre var taget til området for at fiske fra kanoer. Dem har de ifølge Ekstra Bladets oplysninger lejet hos den lokale skovfoged i Käringsjön 14. juli.

Har været der flere gange
Da den lille gruppe ikke leverede kanoerne tilbage onsdag i denne uge som aftalt, blev en stor eftersøgning sat i værk. Både svenske og norske myndigheder deltog i eftersøgningen med helikoptere.

- De var på fisketur. En af mændene er et erfarent friluftsmenneske og har været i området flere gange tidligere, siger vagthavende ved politiet i Östersund, Helena Hroh til Dagbladet.

Politiet oplyser, at en obduktion nu skal fastlægge årsagen til dødsfaldene.

- Vi har ingen mistanke om, at der skulle være sket noget kriminelt, siger den vagthavende hos det svenske politi i Jæmtland.

Derudover vil politiet ikke sige mere om de tre personer.

Svensk politi har tidligere oplyst, at alle tre danskere blev fundet med redningsveste på. Det er uvist, hvor længe de har ligget i vandet, inden de blev fundet ved 19-tiden torsdag aften.

Det var her i dette område, at de tre danskere blev fundet døde i Rogen-sø. (Foto: Google Maps) Krimi Danskere døde på fisketur: - En af mændene var erfarent friluftsmenneske

Tanker til pårørende
Området ligger i grænselandet mellem Norge og Sverige. På den norske side af grænsen ligger nationalparken Femundsmarka, og i en offentlig Facebook-gruppe tilknyttet parken sendes der tanker til de pårørende.

Rogen Naturreservat er et øde vildmarksområde, der ifølge den danske hjemmeside opdagverden.dk 'stiller krav til erfaring og fysik'.

Samtidig er det ikke nemt at få hjælp, hvis noget skulle gå galt, når man er ude at vandre eller sejle i kano.

'Du skal regne med at være helt alene i dagevis og kunne klare dig selv,' står der.

Den danske jægersoldat Erik B. Jørgensen understreger dog over for Ekstra Bladet, at man ikke skal frygte området - men man skal være forberedt.

- Man skal eksempelvis være klar over, at det telefonselskab man har, nok ikke har dækning, har han tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Sådan ser Rogen-søen ud. (Arkivfoto: All Over) Krimi Tre danskere døde på fisketur: Så farligt er området

Søen Rogen ligger over 500 kilometer nord for Stockholm i Härjedalen ved den svensk-norske grænse. (Google Maps) Krimi To mænd og seksårig dreng druknede på kanoferien

Her kan du se eventyrer og tidligere jægersoldat Erik B. Jørgensen fortælle, hvordan du på mulig vis sikrer dig mod, at din kano kæntrer. (Video: Lasse Brøndal)