Kaos i ferieparadis: Sådan skal du opføre dig som turist

Undenrigsministeriets Borgerservice råder danskere på Maldiverne til at udvise forsigtighed og undgå større forsamlinger under undtagelsestilstanden i ferieparadiset

Er du på Maldiverne? Kontakt os på en mail 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Maldiverne er normalt et eftertragtet tilflugtssted for vintertrætte danskere, men lige i disse dage, er den sydøstasiatiske østat ikke det ferieparadis, den plejer at være.

Landet har siden i går, mandag, været i undtagelsestilstand og Udenrigsministeriets Borgerservice råder danskere til at udvise forsigtighed og undgå større forsamlinger og demonstrationer.

Maldivernes siddende præsident, Abdulla Yameen, har indført to ugers undtagelsestilstand i landet og sikkerhedsstyrker er blevet indsat i hovedstaden, Malé.

Samfund Præsident erklærer undtagelsestilstand i ferieparadis

Anspændt politisk situation
Det er en alvorlig strid mellem landets højesteret og præsidenten, der har udløst undtagelsestilstanden. Højesteretten har i sidste uge beordret regeringen til at løslade ni fængslede oppositionsledere. Den afgørelse har præsidenten afvist.

Ifølge Reuters er der meldinger om, at østatens tidligere præsident Maumoon Abdul Gayoom, der er den nuværende præsidents halvbror, er blevet anholdt sammen med andre fremtrædende oppositionsfolk.

Undtagelsestilstanden gør det muligt for sikkerhedsstyrker at pågribe mistænkte uden at stille dem for en domstol.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Lokalt medie under angreb
Det maldivisiske medie Maldives Independent liveblogger fra undtagelsestilstanden og fortæller også, at deres hjemmeside kom under angreb, da undtagelsestilstanden blev erklæret.

Maldivernes regering har sagt, at udlændinge på Maldiverne er i sikkerhed, men derfor anbefales det alligevel, at man som dansker følger Udenrigsministeriets anvisninger.

Er du på Maldiverne? Kontakt os på en mail 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)