Kaos i København

Biler og cyklister forsøger at komme gennem områder med massive vandmængder. Det skaber kødannelser flere steder

Video: Kenneth Meyer/Anthon Unger. Redigering: Martin Ekelund

Tirsdag morgen står København flere steder under vand.

Det sker som følge af en omfattende vandlækage ved både Torvegade og Vejlands Allé på Christianshavn og Amager.

Myndighederne arbejder ud på morgentimerne intenst på at grave sig ned til lækagerne, melder Ekstra Bladets mand på stedet.

Men arbejdet skaber i den grad kaos i morgentrafikken. Ved Torvegade holder biler og cyklister i kø, mens hjemmeværnet forsøger at guide folk andre veje.

Ligeledes er der meldinger om flere kilometers kø ved Ørestads Boulevard. Det skaber kaotiske forhold for morgentrafikanter, der forsøger at omgå trafikken ad mindre veje, hvor biler også holder i tæt trafik.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

Massive problemer
Hos forsyningsselskabet Hofor fortæller kommunikationsrådgiver Charlotte Kany, at der er tale om massive udfordringer med lækager i hovedstaden.

- Der er flere lækager på vandrør rundt i byen. Det betyder, at man kan opleve vand på fortove og veje, og der mangler tryk i vandhanerne, siger Charlotte Kany.

Politiet har anmeldelser flere steder på Christianshavn - blandt andet Torvegade og Refshalevej - samt flere steder på Amager - blandt andet nær Sundholmen og Vejlands Allé. Området dækker over flere kilometer.

De mange lækager skaber frygt for underminering flere steder, lyder det tirsdag morgen fra Københavns Politi. Indtil videre er der ikke meldinger om, at vandet skulle være trængt ind i lejligheder ved de berørte områder.

Der er ingen tidshorisont på, hvornår arbejdet er færdigt og vejene igen bliver åbnet for trafik.

- Torvegade har vi spærret helt af, for der kan man ikke køre. Der er fare for underminering, og det er ikke sikkert, at den åbner tirsdag morgen, siger vagtchef Michael Andersen.

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger
 

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Opdateres ...