Kaos ved grænsen: Demonstration udviklede sig til stenkast

En flok mennesker samlede sig foran den hal, hvor flygtningene i Rødby er indkvarteret. Demonstrationen udviklede sig til stenkast, og politiet måtte gribe ind

Ved du noget? Har du set noget? Eller har du billeder? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Situationen ved Danmarks grænse i Rødby ulmer af uro.

Sent tirsdag aften var en stor gruppe mennesker samlet foran Rødbyhavn Sportshal, hvor en stor del af de flygtninge, der er ankommet til Danmark, er samlet.

De fleste er mødt op for at hjælpe, men det udviklede sig hurtigt til et større kaos.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

- En masse mennesker var mødt om ved den hal, hvor flygtningene er indkvarteret. Der var en del uro med stenkast, hvorefter politiet måtte gribe ind og fortælle, at demonstrationen var ulovlig, siger kommunikationskonsulent Anne Dorte Hopper til Ekstra Bladet.

Ifølge politiet er de fleste demonstranter kort før midnat så småt begyndt at trække væk og gå hjem i seng.

Opdigter slagsmål
Ekstra Bladet har en fotograf Per Rasmussen på plads på stedet, der fortæller, at der stadig er meget kaotisk dernede.

Fotografen har talt med to kvinder fra Vesterbro, der er taget ned til Rødby for at hjælpe flygtninge til København. De fortæller om en fidus, der skal hjælpe flygtninge til at komme væk.

De to kvinder, der hjælper flygtninge til København, ønsker ikke at stå frem med navn. Men de har indvilget i at lave et billede med ryggen til (Foto: Per Rasmussen)
De to kvinder, der hjælper flygtninge til København, ønsker ikke at stå frem med navn. Men de har indvilget i at lave et billede med ryggen til (Foto: Per Rasmussen)
 

- De to kvinder fortæller, at der bliver startet nogle små fiktive slagsmål, der skal lokke politiet væk. Når det sker, så kan flygtningene komme væk, og så bliver der ringet rundt til biler, der kan fragte dem væk, fortæller Per Rasmussen.

Ifølge politiet er de stadig meget opmærksomme dernede. To tog ankom sent tirsdag aften med cirka 100 flygtninge ombord. De vil blive registreret ligesom alle andre.

I løbet af eftermiddagen og aftenen tirsdag er der kommet yderligere migranter og flygtninge til Danmark med færge fra Tyskland til Rødbyhavn.

Det drejer sig om mellem 100 og 150 personer, oplyser politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

- Der er tale om et omfang på 100-150 flygtninge eller migranter, men vi har ikke registreret dem alle endnu, siger han.

I en pressemeddelelse oplyser politiet, at de nyankomne udlændinge er blevet indkvarteret på en skole i Rødby Havnegade i Rødbyhavn sammen med de mennesker, der ankom søndag og mandag. Registreringen af dem vil fortsætte onsdag.