Karin-mordet: Døde langsomt og pinefuldt

Dommen nærmer sig i 'fugeskum-mordet'. 45-årige Karin Barfod var fem til 10 minutter om at dø

Karin Barfod blev dræbt, da hendes elsker, ifølge tiltalen, pressede fugeskum ned i hendes hals. Der gik et par minutter, før hun mistede bevidstheden og fem til 10 minutter før hun døde. (Privatfoto)
Karin Barfod blev dræbt, da hendes elsker, ifølge tiltalen, pressede fugeskum ned i hendes hals. Der gik et par minutter, før hun mistede bevidstheden og fem til 10 minutter før hun døde. (Privatfoto)
Følg Krimi

Karin Barfod, 45, døde langsomt og pinefuldt, da hun fik luftvejene fyldt med fugeskum, mens hun lå bundet med strips i en campingvogn i Roskilde.

Under obduktionen fandt retsmedicinerne to klumper fugeskum i hendes luftrør, som helt spærrede for ilten. Den ene klump sad dybt nede i luftrøret under adamsæblet.

Under retssagen i Roskilde mod Karin Barfods 45-årige elsker, der er tiltalt for at have dræbt hende med fuldt overlæg, forklarede retsmedicineren vicestatsobducent Jytte Banner, at Karin Barfod har været mellem fem og 10 minutter om at dø af kvælningen.

Der gik et par minutter, fra hun fik fugeskummet sprøjtet ned i luftvejene og til hun mistede bevidstheden. Derefter gik der endnu cirka tre til otte minutter, før hun døde.

Anklager-teori: Karin blev lokket i sexfælde og kvalt

Vidneforklaringen fra retsmedicineren om Karin Barfods grufulde død bliver et vigtigt element i anklager Peter Ahlesons indlæg, når han starter på sin procedure i retten i Roskilde tirsdag morgen.

Den 45-årige tiltalte erkender, at han kom til at dræbe sin elskerinde ved et uheld under en avanceret sexleg, hvor tog fejl af sprayflasker med fugeskum og flødeskum. Karin Barfod skulle have flødeskum i munden, mens hun lå bundet og gav sin elsker et blowjob, forklarede han i retten, hvor han erkendte uagtsomt manddrab.

Anklagere: Det var drab
Men anklagemyndigheden mener, at mordet på Karin Barfod var planlagt, blandt andet fordi den 45-årige købte et anonymt taletidskort, som han kun brugte til den ene opringning, hvor han lokkede Karin Barfod til et sexmøde i hans campingvogn.

I sin procedure kommer anklageren givetvis også til at lægge vægt på, at Karin Barfod var forgiftet med sovemedicin Zopiclon, da hun døde. Hun havde en alkoholpromille på 0,82 og alkoholen i kombination med sovemedicinen gjorde, at hun var i en sløv tilstand.

Tiltalt for Karin-mordet: - Jeg havde tre kvinder på samme tid

Anklagemyndighedens teori er, at den 45-årige bedøvede Karin Barfod og bandt hende med plastikstrips inden han pressede fugeskummet ned i hendes mund og hals.

Sovemedicinen stammede fra den 45-åriges hustru, der havde recept på Zopiclon. Men det er uklart, hvordan Karin Barfod fik sovemedicinen i sig.

Størkner på 45 minutter
Klumperne af fugeskum vejede kun 7,5 gram, da de blev fjernet ved obduktionen, men fugeskum udvider sig kraftigt, så snart det kommer ud af sprayflasken, og spærrer derfor luftvejene.

I retten forklarede den 45-årige tidligere, at da han opdagede, at han havde brugt fugeskum i stedet for flødeskum, forsøgte han at fjerne det fra Karins mund med to fingre. Men der blev ingen spor fundet på hans bukser, som han skulle have tørret fingrene i.

Fugeskums-drab: Karin bedøvet med sovemedicin

I campingvognen fandt politiets teknikere en dåse med fugeskum, men ingen med flødeskum.

Politiets teknikere har gjort forsøg med fugeskummet DECORA PU skum, der blev fundet i campingvognen. Skummet var formbart i 45 minutter efter det kom ud af dåsen, først derefter var det helt størknet.

Da Karin Barfod var død, pakkede den 45-årige liget ind i husholdningsfilm og seks-syv sorte plastiksække.

Fugeskum om munden
Obduktionen viste, at hun havde fugeskum omkring munden, og de tekniske undersøgelser viste, at der var afsmitning af fugeskum indvendigt i den plasticpose, hun fik trukket over hovedet.

Det betyder, at plasticposen er trukket over hendes hoved ret hurtigt efter, hun var død, og før fugeskummet var størknet.

Liget kørte han til en containerplads i Ølstykke, hvor den 45-årige havde en container stående.

Veninde advarede Karin: Han slår dig ihjel

Under retssagen har de to anklagere Peter Ahleson og Signe Egsgaard gang på gang stillet spørgsmål ved troværdigheden af den 45-åriges forklaringer. Derfor vil anklagerne givetvis tirsdag helt forkaste hans forklaring om en ulykke og kræve den 45-årige dømt for overlagt drab.

Forsvarer kræver frifindelse
Den 45-årige forsvarer advokat Lone Refshammer skal også procedere tirsdag, og hun vil kræve frifindelse for manddrab og at hendes klient kun dømmes for uagtsomt manddrab og usømmelig omgang med lig, som han har tilstået.

Forsvareren mener, at den 45-åriges forklaring om, at han kom til at kvæle Karin Barfod ved et uheld er den rigtige.

Karin blev myrdet med fugeskum

Dommen ventes onsdag. Hvis den 45-årige kendes skyldig i overlagt drab, ventes det at anklagerne vil kræve en straf på cirka 14 års fængsel. Mentalundersøgelsen af den 45-årige siger, at han er egnet til almindelig straf.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind