Karsten Rees politi-venner dømt: Nu skal sagen i Højesteret

To politifolk er tidligere blevet idømt 20 dages betinget fængsel, efter de modtog en rejse af rigmanden Karsten Ree. Nu skal sagen for Højesteret

Følg Krimi

To nordsjællandske politifolk har fået lov til at anke en dom for bestikkelse til Højesteret. 

Mændene blev straffet med 20 dages betinget fængsel, efter at rigmanden Karsten Ree havde betalt en stor del af deres udgifter på en rejse til Kenya og Zanzibar.

Dommen i Østre Landsret i marts i år bliver altså ikke det sidste ord i sagen. Procesbevillingsnævnet har sagt ja til, at sagen får en ekstraordinær tredje behandling i retssystemet, oplyser den enes forsvarer  Martin Cumberland til Ritzau.

Politifolk sigtet for bestikkelse fra Karsten Ree

De to mænd på  57 og 64 år blev frifundet i Byretten i Helsingør i september sidste, men anklagemyndigheden valgte at anke sagen, og landsretten nåede til det modsatte resultat.

Og nu får politifolkene altså en chance til.

De to betjente blev venner med Karsten Ree, efter de havde efterforsket en sag om menneskehandel mod rigmanden. Den sigtelse frafaldt i december 2014.

Efter sigtelsen blev frafaldet, inviterede Ree dem på kaffe for at takke for en god behandling. Det var her rejsen til Afrika kom på tale.

At de to betjente har været på rigmandens farm, Karen Blixen Camp, i Kenya uden at betale fuld pris, er der ingen tvivl om. Omdrejningspunktet i sagen har været, om der har været talt om en gave fra 72-årige Karsten Ree, eller om der er tale om bestikkelse.

Ifølge anklagemyndigheden modtog betjentene bestikkelse af Karsten Ree for omkring 26.000 kroner, mens rigmanden mener, at hans reelle udgift til deres ophold i campen har været i nærheden af 500 kroner.

Dommen er faldet i Rees bestikkelsessag

Janni og Karsten Ree i retten i bestikkelsessag

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+