Kastede røgbomber: 11 anholdt i demonstration

Islamkritiske Pegida har demonstreret i København, hvilket endte i en konflikt med moddemonstrerende personer

Video: Lasse Brøndal
Følg Krimi

Den islamkritiske organisation Pegida har lørdag eftermiddag demonstreret omkring Nyhavn og Christiansborg i København. Demonstrationen eskalerede dog, efter nogle moddemonstranter dukkede op samme sted.

- Det har resulteret i, at nogle af deltagerne har kastet med røgbomber dernede, fortalte politikommissær hos Københavns Politi Lars Krabbe tidligere til Ekstra Bladet.

Pegida rykkede efterfølgende til Vesterport Station, hvor demonstrationen gik i opløsning, og der befandt sig klokken 16:30 kun en flok på cirka 15 moddemonstranter på stedet.

En tysk turist fortalte Ekstra Bladets mand på stedet, at han overværede en moddemonstrant råbe 'Fuck the police', hvorefter vedkommende blev ført ind i et politikøretøj til afhøring.

Politiet er ikke længere til stede, men tidligere lød meldingen, at der var foretaget 11 anholdelser.

- Vi har anholdt nogle stykker. Med hvilken begrundelse kan jeg ikke sige endnu. Vi er ved at skabe et overblik, lød det fra politikommissær hos Københavns Politi Lars Krabbe.

Politikommissæren fortalte videre, at man håbede på, at resten af demonstrationen ville forløbe stille og roligt.

Demonstrationen blev opløst sidst på eftermiddagen.

Fakta: Pegida.dk

Pegida er en forkortelse for ’Patriotischen Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes’ og blev stiftet i oktober i Dresden i det østlige Tyskland i protest mod planer om 14 centre til 2000 asylansøgere i byen.

Bevægelsen har siden stiftelsen arrangeret protester hver mandag mod islam og muslimsk indvandring og har nu spredt sig til blandt andet Danmark og Norge.

Det islamistiske terrorangreb mod satirebladet Charlie Hebdo i Paris har givet bevægelsen vind i sejlene, og under navnet Pegida.dk ønsker bevægelsen i Danmark at markere deres bekymring over fundamentalistisk islam og vise sympati med dens ofre.

Både i Tyskland og Danmark har nazister og andre højreekstreme kræfter benyttet lejligheden til at knytte sig til marcherne, men langt hovedparten af demonstranterne er almindelige borgere, der bærer fakler og synger sange.

 

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.