Kemisk anlæg brænder: Skoler lukkes

11 byer i regionen omkring den franske by Rouen har lukket deres skoler, efter en brand i nat er brudt ud på et stort kemisk anlæg i byen

Se den voldsomme brand her. Video: AP
Følg Krimi

Kæmpe sorte røgskyer stiger ud over Normandiet efter en brand på det kemiske anlæg Lubrizol i den franske by Rouen. Røgen fra den massive brand skulle kunne ses 10 kilometer væk fra anlægget.

Nyhedsbureauet AP melder, at omkring 200 brandmænd og 60 brandbiler i skrivende stund skulle være i gang med at bekæmpe branden.

På Twitter kan Indenrigsministeriet fortælle, at skoler og børnehaver i regionen er blevet lukket som følge af branden. De opfordrer videre folk, der bor inden for en radius af 500 meter fra Lubrizol til at blive indendørs.

Den franske indenrigsminister, Christophe Castaner, fortæller til RTL radio, at der ikke er noget, som skulle tyde på at røgen fra det kemiske anlæg skulle være farlig. Men de lokale myndigheder i Seine-Maritime regionen opfordrer folk til ikke at rejse i regionen, medmindre det er nødvendigt.

Myndighederne undersøger, hvad der kunne have startet branden på anlægget. Billederne fra branden viser massive flammer og AP kan melde om eksplosioner fra det kemiske anlæg i løbet af natten.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Fare for forurening
De lokale myndigheder har ifølge AFP erklæret, at branden udgør en risiko for forureningen af den 777 kilometer lange flod Seinen. Den løber ud i den engelske kanal fra Rouen, hvor flammer står ud fra fabrikken.

Lubrizol producerer tilsætningsstoffer til smøremiddel og maling.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+