Kemisk anlæg i flammer: Skole og veje lukket i Skotland

Mindst to personer er kommet til skade i branden

Brandvæsnet blev alarmeret kort før klokken syv fredag morgen. Foto: SRFS
Brandvæsnet blev alarmeret kort før klokken syv fredag morgen. Foto: SRFS

Et kemisk anlæg i byen Walkerburn i det skotske grænseområde står fredag formiddag i flammer.

Redningsarbejdere og brandmænd arbejder på at slukke branden. Imens er en folkeskole og flere veje i nærheden lukket, heriblandt en motorvej, hvilket skaber store trafikale problemer.

Det skriver Border Buses (på dansk Grænsebusser) på Twitter.

'Motorvejen er nu helt lukket som følge af en stor brand i Walkerburn', står der blandt andet i opslaget.

Mindst to personer er ifølge den skotske nyhedstjeneste STV News kommet til skade i branden. De bliver behandlet på stedet.

Brandvæsnet blev alarmeret kort før klokken syv fredag morgen. Kort tid efter var brandvæsnet, ambulancer og politi på stedet. Det oplyser en talsperson for det skotske beredskab til STV.

- Klokken 6.44 blev vi alarmeret om en brand i et industrikvarter i Walkerburn på den skotske grænse. Vi fik mobiliseret to brandbiler og to specialenheder til at tage sig af det potentielt farlige materiale, mens brandmænd arbejder på at få bugt med flammerne, udtaler talspersonen.

- To personer har modtaget behandling for deres skader, tilføjer beredskabets talsperson.

Der bor under 700 mennesker i Walkerburn.

Medlem af det skotske parlament Michelle Ballantyne, der bor i området, udtaler til avisen Border Telegraph, at det kemiske anlæg er 'meget vigtigt for vores lokalsamfund', da det både skaber 'jobs og velstand til vores lille lokalsamfund'.

Opdateres...