Kendis-restaurant slap uskadt fra brand

Restaurant Umami har serveret mad for de kongelige og de kendte. En brand i kælderen kommer ikke til at påvirke restaurantens drift

Den kendte københavnske restaurant blev ikke berørt af branden i et kælderlokale. (Foto: Jonas Olufson)
Den kendte københavnske restaurant blev ikke berørt af branden i et kælderlokale. (Foto: Jonas Olufson)

Kendis-restauranten Umami i Store Kongensgade i København slap uskadt fra en brand i kælderen tidligt mandag morgen.

Det fortæller Stig Bergstrøm, økonomidirektør i Copenhagen Concepts, der driver restauranterne Umami og Le Sommelier samt bøfkæden Mash.

- Der er intet sket med Umami overhoveder. Vi holder åbent i aften som normalt, siger Stig Bergstrøm og forklarer, at den berørte kælder ligger på den anden side af en port og ikke har direkte kontakt med restaurantens lokaler.

- Vi har tidligere brugt kælderen til restaurantens takeaway, men den står tom i dag, da restauranten var ved at fraflytte lokalet, siger Stig Bergstrøm til Ekstra Bladet.

Branden blev anmeldt klokken 04.45, men ingen personer kom til skade i forbindelse med branden, der raserede kælderlokalet og efterlod sodskader ude på facaden.

Operationschef for Københavns Brandvæsen Michael Møller oplyser til Ekstra Bladet, at brandvæsnet hurtigt fik flammerne under kontrol.

- Kælderen er temmelig medtaget, siger operationschefen og tilføjer, at en brandinspektør nu skal undersøge brandårsagen.

Kælderen, som restaurant Umami ikke anvender længere, blev beskadiget af flammerne. (Privatfoto)
Kælderen, som restaurant Umami ikke anvender længere, blev beskadiget af flammerne. (Privatfoto)

På grund af efterslukningsarbejdet var Store Kongensgade afspærret fra Fredericiagade til Dronningens Tværgade. Den blev dog åbnet for trafik igen lidt før klokken 6.

Restaurant Umami, der serverer fransk-japansk fusionsmad og er kendt for sine internationalt anerkendte sushi-kokke, er et populært spisested for jetsettet og har serveret mad for blandt andre kronprins Frederik og Justin Bieber.

Restauranten kom også til at spille en rolle i tv-serien Klovn, hvor Jarl Friis-Mikkelsen dør på en bowlingbane. Det mente vennerne ikke var et passende sted, så de forsøgte at arrangere det, så det så ud som om, Jarl Friis-Mikkelsen udåndede ved et bord på Umami.