Kendt anklager stopper: Ubåds-sag bliver min sidste

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen vælger at stoppe foreløbigt som anklager, når han er færdig med at udspørge Peter Madsen

Jakob Buch-Jepsen på vej til retten i forbindelse med Peter Madsens fristforlængelse.

– Man skal have en dybere forståelse for Peter, siger hans elskerinde, der her ses ved hegnet foran den opklodsede ubåd i Københavns Nordhavn. Foto: Kenneth Meyer Krimi Peter Madsens elskerinde står frem: Vi havde sex i ubåden

Den kendte anklager i Peter Madsen-sagen, Jakob Buch-Jepsen, stopper, når der er faldet afgørelse i retssagen.

Det bekræfter han over for Ekstra Bladet.

- Ubåds-sagen bliver min foreløbigt sidste sag, da jeg har besluttet at få et andet arbejde. Som led i den personlige udvikling er det naturligt, at man søger nogle nye udfordringer. Jeg har i første omgang søgt orlov i et år, og så må tiden vise, hvad der skal ske, siger Jakob Buch-Jepsen.

Han har fået nyt arbejde på et kontor, der beskæftiger sig med disciplinærsager og straffesager, og som repræsenterer flere offentlige grupper, blandt andet Politiforbundet og nogle militære organisationer. Det kommer til at ske hos advokatfirmaet Koch/Christensen.

Her ses Peter Madsen, da han forlader Retsmedicinsk Institut, efter han blev anholdt. Foto: Kenneth Meyer Krimi Tre advokater: Her er hullerne i ubådssagen

- Jeg ser frem til en række spændende nye sager i forbindelse med mit nye arbejde. Det passer mig fint at skulle arbejde med nogle sager, der har en anden vinkel, siger han.

Han har arbejdet som specialanklager og souschef i Københavns Politi i Advokaturet for Personligfarlig Kriminalitet.

- Nu har jeg været anklager i over 16 år, så som led i den personlige udvikling er det naturligt, at man søger nogle nye udfordringer, og det skal man på et eller andet tidspunkt.

Peter Madsen sidder torsdag tiltalt for drab på den svenske journalist Kim Wall, som sidste år døde under en sejltur med ubåden Nautilus. Han er derudover tiltalt for at have stukket hende 14 gange i underlivet - han nægter sig skyldig i begge dele.

Han erkender dog, at han parterede Kim Wall, efter hun døde på ubåden og smed ligdelene i Køge Bugt.

Krimi Peter Madsens forsvarer: Han er meget påvirket af situationen

Kæmpe retssag
200 personer er blevet afhørt i sagen, og 37 af de afhørte er p.t. indkaldt som vidner i sagen. Jakob Buch-Jepsen har ikke ønsket at fortælle til Ekstra Bladet, hvilke vidner der er indkaldt.

Der er tale om en af danmarkshistoriens største drabssager. Der er tilmeldt et stort antal journalister fra 12 forskellige lande til at følge retsmødet i Københavns Byret.

-  Vi har aldrig oplevet så massiv interesse fra pressen i Københavns Byret, som vi har gjort med denne her sag, har pressekontakt-dommer i Københavns Byret, Jens Stausbøll, tidligere fortalt til Ekstra Bladet.

Sagen forventes at foregå over 12 retsmøder, og dommen forventes at falde 25. april.

Krimi Anklager: Peter Madsens grusomme plan

Freelancejournalisten Kim Wall døde om bord på UC3 Nautilus. Torsdag modtog hendes bror en pris på vegne af hende. Foto: Tom Wall via AP Krimi Kim Walls bror modtog pris på vegne af sin søster

Krimi Kim Walls veninde: Peter Madsen sendte plan for ubådsdrab til veninde