Kendt bande bag 'dødspatrulje': 'Kill Them All'

Brothas opruster i konflikten med B27 og ny tysk rockerklub

Kendt bande bag 'dødspatrulje': 'Kill Them All'

Efter to skud-episoder i Måløv og Haslev den 1. og 2. februar har politiet lukket Gremiums klubhus i Haslev foreløbig til den 16. februar (Video: Kenneth Meyer)

- De har valgt et navn, hvor de er sikre på at skabe opmærksomhed, og det er nok det vigtigste formål.

Det siger politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi, til Ekstra Bladet, efter at banden Brothas Souljaz har dannet deres egen interne gruppe af volds-parate unge kriminelle, der kalder sig KTA 'Kill Them All'.

KTA skal angiveligt være spydspids i konflikten mellem Brothas og grupperingen B27 fra Bellahøj, der har indgået en alliance med den nye rocker-gruppe Gremium.

Efter to skud-episoder i Måløv og Haslev den 1. og 2. februar har politiet lukket Gremiums klubhus i Haslev foreløbig til den 16. februar.

Kim Kliver bekræfter overfor Ekstra Bladet, at medlemmer af Brothas og KTA blev set i biler omkring Gremiums klubhus inden skyderiet.

Det er tv2.dk, der via en aktindsigt hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi har fået udleveret et dokument, som omtaler KTA-gruppen, der ifølge politiets oplysninger primært har til opgave at udføre skudattentater mod B27 og Gremium.

Flere af Brothas-medlemmerne har KTA tatoveret på knoerne.

Bandekonflikt udløser adgangsforbud

Politiinspektør Kim Kliver siger til Ekstra Bladet, at der 'helt sikkert kun er tale om ganske få personer', og at befolkningen ikke skal være utryg og tro, at der er tale om en optrapning af konflikten.

'Villige fodsoldater'
- Vi har de sidste 30 år i rockermiljøet kendt til villige fodsoldater, der er parate, når der er konflikter. I rocker- og bande-miljøet løser man konflikter ved at skyde på hinanden i stedet for at tale sammen og nogle skal være villige til at gøre det, siger Kim Kliver.

Han mener, at KTA bedst kan sammenlignes med rockere fra Hells Angels, der bærer Filthy Few mærket, eller TCB-gruppen hos Bandidos. TCB står for 'Taking Care of Business' og er rocker-klubbens fodsoldater.

Rockere efter pistol-episoder: - Hold kæft de er dårlige til at skyde

- Men jeg kan love, at politiet slår hårdt ned på de her konflikter. Vi vil ikke acceptere, at der bliver skudt i gaderne og civile kommer i fare. Derfor var vi også hurtige til at lukke Gremiums klubhus i Haslev, siger Kim Kliver.

I dokumentet, som tv2.dk har fået aktindsigt i, står der, at Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter vurderer, at Brothas Souljaz og B27 i alliance med Gremium gennem den seneste tid gensidigt har stået bag flere voldelige attentater, som er rettet mod den rivaliserende gruppering.

Der er forøvet drab og drabsforsøg ved skudattentater i det offentlige rum rettet mod klubhus og private adresser.

Skud affyret mod rocker-klubhus

Drabet, der henvises til, skete 18. december sidste år, hvor en 18-årig somalier blev dræbt med skud, da han sammen med to venner kom kørende i en bil på Frederikssundsvej ved Åfløjen. Han sad bag rattet, og bilen kørte galt, da han blev ramt. Politiet mener, at den ene af passagererne har tæt relation til Brothas.

B27 leder reddet af skudsikker vest
Den 26. januar faldt der dom i et af skyderierne under konflikten mellem Brothas og B27. Brødrene Amin og Ousama Toutouh fik henholdsvis otte år og ni måneders fængsel og ni år og seks måneders fængsel for drabsforsøg på fem unge fra B27.

De sad i en Mercedes på Tagensvej 7. februar 2015 kl. 19.20, da Toutouh-brødrene kørte op på siden af dem. Ousama Toutouh, 29, sad bag rattet i en Skoda, mens Amin Toutouh, 23, affyrede otte skud med en pistol.

En 24-årig, der anses som en af lederne i B27, blev ramt af fire skud, men overlevede takket være sin skudsikre vest, da to af skuddene ramte ham i maven, men prellede af på vesten. To andre skud ramte ham i venstre lår og knæ.

Det var sjette gang, at den 24-årige fra B27 blev udsat for et drabsforsøg.

Under skyderiet på Tagensvej blev også en 26-årig leder fra B27 ramt af et skud i venstre ankel.

Retten fandt det ikke bevist, at Toutouh-brødrene var medlemmer af Brothas, men de var i miljøet og de havde 'tilsluttet sig konflikten' mellem Brothas og B27.

Under retssagen mod Toutouh-brødrene forklarede en leder fra politiets bande-enhed, at konflikten mellem Brothas og personer fra B27 begyndte i december 2013.

Juleaften 2013 var der et drabsforsøg på en spilleklub på Frederikssundsvej, hvor en 34-årig mand blev skudt i brystet, angiveligt på grund af penge. Ifølge politiet betragtes den 34-årige som ledende medlem af Brothas.

To ledende B27-medlemmer er siden blevet sigtet for drabsforsøget på den 34-årige, og der er tale om netop de to, som blev såret under skyderiet på Tagensvej den 7. februar 2015.

I retten forklarede politimanden, ifølge retsbogen, at politiet betragter forholdet mellem Brothas og B27 som 'anspændt'.

Der har været skud-episoder og sammenstød, hvor grupperingerne har opsøgt hinanden. Politiet har ofte truffet personer fra B27 omkring Tagensvej, Mjølnerparken og 'Den Røde Plads', hvor de ledte efter Brothas, forklarede han.

En anden politimand fra efterretnings- og analyseenheden forklarede under retssagen mod Toutouh-brødrene, at den nye tyske rockerklub Gremium har indgået en alliance med B27 under konflikten med Brothas.