Kendt bryggeri evakueret: Kæmpe tank kan eksplodere

Svaneke Bryghus er blevet evakueret og det nærliggende område er blevet afspærret. Bornholms Politi frygter, at en stor tank vil eksplodere

Ved du noget, så tip os på sms/mms 1224 (alm, takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Det kendte bornholmer bryggeri i Svaneke er lige nu blevet evakueret.

- En af bryggeriets store tanke har et stort overtryk, da en en ventil er gået i stykker. Vi er bange for at den kan eksplodere, siger vagtchef ved Bornholms Politi Peter Johansen til Ekstra Bladet.

Vagtchefen fortæller, at det er en 20 kubikmeter stor tank, der er blevet overophedet. På Twitter oplyser Bornholms Politi, at det er en gastank på bryggeriets produktionsanlæg.

Der er ankommet flere udrykningskøretøjer til stedet, men det er ikke på grund af større fare, slår vagtchef Poul Bjerregaard fast over for Ekstra Bladet.

- Status er, at vi køler tanken. Det kan vise sig, at vi skal det mange timer endnu. Derfor har vi fået flere folk derned. De har afspærret et større område, så vi kan få en slange trukket ned til havnen, og det vil vi meget gerne, at folk respekterer.

Han kollega Peter Johansen kan kort før klokken 21 ikke sige, hvornår arbejdet på Svaneke Bryggeri er slut.

- Men vi håber at være færdige før midnat, siger han.

Politiet har evakueret det nærliggende område og sat afspærringer op. Samtidig beder de, om at folk bliver væk.

Beredskabet er også tilstede. Lars Høg Schou, der er operativ chef i Beredskabsstyrelsen skriver på Twitter, at man har sendt hjælp til bryggeriet.

'Beredskabsstyrelsen Bornholm assisterer tirsdag aften Bornholms Brandvæsen med 16 mand, autosprøjte, tankvogn, slangegruppe og CBRN-køretøj ved køling af gastank i Svaneke'.

Ventil fløj af
Ekstra Bladet har været i kontakt med Svaneke Bryghus' administrerende direktør, der fortæller, at situationen er ved at blive løst:

- Vi forholder os stille og roligt lige nu. Det er gasselskabet, der har fyldt for meget gas i tanken. De er ved at neutralisere den og køle den ned, og så skal der tages gas af efterfølgende, siger Daniel Barslund.

Han forklarer samtidigt, at det var bryghusets egne medarbejdere, der opdagede overtrykket i tanken.

- Der var var en sikkerhedsventil, der fløj af. Vi evakuerede selv, og så ringede vi til Falck, der rykkede hurtigt ud. Der er ingen problemer. Folk er evakueret i nærområdet, men det er et industrikvarter, så der er kun tale om nogle få, forsikrer direktøren.

Under kontrol
Klokken 22:34 skriver Bornholms Politi på Twitter, at gastanken ikke udgør en fare længere.

'Situationen er under kontrol, fareområdet ophævet og redningsberedskabets indsat indstille. De evakuereder kan vende tilbage til deres boliger. Oprydningen og afspærringen af Storegade forventes ophævet senest kl. 23, hvorefter trafikken igen kan forløbe normalt'.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.