Annonce:
Annonce:

Kendt ejendomshandler er tiltalt for coronasvindel

Peter Norvig og hans hustru Hanne Nørrisgaard blev først på året sigtet for svindel. Nu er de tiltalt

Foto: Rumle Skafte / POLFOTO
Foto: Rumle Skafte / POLFOTO
Annonce:
Følg Krimi

Den kendte ejendomshandler Peter Norvig og hans hustru Hanne Nørrisgaard er blevet tiltalt for svindel med offentlige midler.

Det skriver Berlingske, som har fået aktindsigt i anklageskriftet mod parret.

Parret blev i januar anholdt og sigtet for at have svindlet med lønkompensation fra coronapakkerne. Nu er politiets efterforskning så mundet ud i en tiltale mod parret.

Peter Norvig er blevet tiltalt for flere forhold af svindel med offentlige midler, underslæb samt at have udgivet sig for at være ejendomsmægler, selv om han er blevet frakendt retten til at bruge titlen.

Ekstra Bladet har tidligere dækket sager om Peter Norvig - blandt andet da han fik frataget retten til at kalde sig ejendomsmægler. Foto: EB-FAXEMILE
Ekstra Bladet har tidligere dækket sager om Peter Norvig - blandt andet da han fik frataget retten til at kalde sig ejendomsmægler. Foto: EB-FAXEMILE
 

Samtidig er Hanne Nørrisgaard tiltalt for svindel med offentlige midler.

Svindel i ejendomsselskab
Den påståede svindel skulle være foregået via ejendomsselskabet B2B Property, som blev drevet af Peter Norvig, samt Hanne Nørrisgaards møbelforretning Loving Rooms, skriver Berlingske.

Annonce:

Ifølge anklageskriftet skulle parret have givet 'urigtige eller vildledende oplysninger' om hjemsendte medarbejdere og på den baggrund have forsøgt at få Erhvervsstyrelsen til at udbetale lønkompensation for en række hjemsendte ansatte.

Desuden har Peter Norvig ifølge anklageskriftet begået underslæb ved at bede en unavngiven direktør om at overføre 250.000 kroner, som angiveligt skulle være brugt i arbejdsøjemed.

Men Peter Norvig brugte ifølge anklagen pengene 'til eget forbrug', skriver Berlingske.

Går efter fængsel
Anklagemyndigheden vil have dem begge idømt fængselsstraf. Desuden vil man have Peter Norvig idømt en tillægsbøde på fem millioner kroner.

Peter Norvig nægter sig skyldig.

- Jeg kan kun sige, at det er sindssygt ubehageligt, at vi nu er tiltalt. Men vi kan ikke genkende det billede, der bliver tegnet, så nu må vi tage den i retten, siger han til Berlingske.

Ejendomshandleren er tiltalt efter paragraffer, som kan forhøjes til det dobbelte, hvis forbrydelserne sker i sammenhæng med covid-19-epidemien.

Annonce:

Det fremgår dog ikke af anklageskriftet, om anklagemyndigheden i den kommende retssag vil forsøge at skærpe straffen, skriver Berlingske.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Løkke – for Ekstra Bladet bliver det en fest

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: