Kendt journalist død: Kollapsede på redaktion

New York Times-journalisten David Carr er død i en alder af 58 år

Den usandsynlige journalist David Carr er død i en alder af 58 år. Det skriver hans egen avis, New York Times.

Den tidligere heroin-misbruger, der nær var død af en overdosis i 1980'erne, men endte som klummeskribent på den amerikanske avis, var for kun få timer siden vært i en live-udsendelse med whistlebloweren Edward Snowden, den Oscar-nominerede Laura Poitras og Pulitzer-prisvinderen Glenn Greenwald.

Kort tid efter kollapsede han på New York Times' redaktion. Han blev hastet til hospitalet, men døde kort tid efter sin ankomst.

- Han var den bedste reporter i sin generation og en bemærkelsesværdig og morsom mand, som var en af lederne på vores redaktion, siger avisens chefredaktør Dean Bacquet.

David Carr var særlig kendt for sin klumme på avisen, hvor han analyserede sociale medier, kultur, bøger, politik, erhvervs-stof, tv og nyheder.

Han tiltrak opmærksomhed efter dokumentaren om avisen, 'Page One,' der kredser meget om Carr og hans særlige personlighed og, ofte tå-krummende, udtalte ærlighed omkring sig selv og sine tanker.

- Han var vores største mester, og hans uendelige passion for journalistik og for sandheden vil blive savnet af hans familie på The Times, af hans læsere rundt omkring i verden, og af folk, der elsker journalistik, siger chefredaktøren.

David Carr i Frankrig til premieren på dokumentaren 'Page One,' som følger New York Times-redaktion i et år. (Foto: AP)
David Carr i Frankrig til premieren på dokumentaren 'Page One,' som følger New York Times-redaktion i et år. (Foto: AP)
 

Efterlod nyfødte for at købe narko
I 2008 udgav han sine erindringer i form af bogen 'The Night of the Gun.' Her beskriver han sit liv i 1980'erne, hvor han var afhængig af crack-kokain og levede sammen med en kvinde, som både var narkohandler og mor til hans to børn.

I bogen beskriver han blandt andet, hvordan han efterlod sine nyfødte børn i en bil, da han skulle ind og ’score noget kokain fra en dealer, som hed Kenny.

- Kennys læbe-slikkende kokain var smukkere, eller på en eller anden måde mere tilfredsstillende, end de fleste andre dealere, jeg har handlet med. Hans verdensudsyn var udelukkende sorte helikoptere og hvid støj – de usynlige, hviskende andre, der en dag ville komme og tage os. Det holdt mig på tærene, skriver David Carr i bogen.

- Men i aften havde jeg selskab. Jeg kunne ikke tage tvillingerne med ind. Selv i den bande, jeg hang ud med, kunne jeg ikke komme ind gennem døren til narkohuset med to babyer svingene i armene. Mens jeg sad der på forsædet i mørket, til lyden af bilens kamp mod kulden, besluttede jeg mig for, at mine bittesmå babyer nok skulle klare sig, og at gud ville tage sig af dem, mens jeg ikke gjorde det, tilstod David Carr i bogen.

David Carr havde et mindre kriminelt bagkatalog, var indlagt adskillige gange på afvænningsklinikker gennem sit liv og kæmpede i de senere år med kræft i lymfesystemet.

Dødsårsagen kendes endnu ikke.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter