Kendt københavnsk restaurant raseret af brand

Restaurant Umami har været udsat for brand natten til onsdag

Omfanget af skaderne på den kendte københavnske restaurant er endnu ukendt (Foto: Jonas Olufson)
Omfanget af skaderne på den kendte københavnske restaurant er endnu ukendt (Foto: Jonas Olufson)

Den kendte fransk-japanske fusionsrestaurant Restaurant Umami i Stor Kongensgade har natten til onsdag været raseret af flammer.

Det fortæller vagtchefen ved Københavns Politi til Ekstra Bladet.

- Der har været brand i kælderen og i stueetagen. Branden har udviklet en kraftig røg, men det er endnu for tidligt at sige, hvor meget ild der her været, siger vagtchefen.

I følge Københavns Brandvæsen har branden udrettet store skader på den kendte restaurant.

Operationschefen for Københavns Brandvæsen Mads Gravesen oplyser til Ritzau, at brandvæsnet endnu ikke har overblik over, hvorvidt restauranten står til at redde, da man endnu ikke kender omfanget af skaderne efter branden.

Ingen mennesker er kommet til skade i forbindelse med branden, men ifølge politiet er der "store, materielle skader" på restauranten, der har serveret mad for blandt andre kronprinsen og en række danske kendisser.

- Det tyder på, at ingen befandt sig i restauranten, da branden brød ud, og der er heller ingen personer, som er kørt til observation eller andet, siger Kenneth Jensen, central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

Branden blev anmeldt klokken 04.45, men ingen personer er kommet til skade i forbindelse med branden, oplyser vagtchefen ved Københavns Politi.