Kendt restaurantkæde snydt af falsk direktør

Svindlere satte person ind som falsk direktør hos restaurantkæden Flammen

Elias Tychsen er rystet over sikkerheden i det centrale virksomhedsregister (cvr). (Foto: Polfoto)
Elias Tychsen er rystet over sikkerheden i det centrale virksomhedsregister (cvr). (Foto: Polfoto)

Den kendte restaurantkæde Flammen er blevet misbrugt af svindlere i forrige uge.

Det fortæller den adm. direktør i Flammen, Elias Tychsen, til Børsen. 

Svindelnummeret foregik ved, at man satte en falsk direktør ind i selskabet bag restaurantkæden, Rosenfeldt og Sunddal Holding, uden ledelsen eller ejerfamilien kendte til det. Derefter forsøgte de med det samme at sælge falske fakturaer og lease et større antal Apple-produkter.

Det kunne svindlerne gøre med et enkelt NemID. Sådan kan alle danskere nemlig blive direktører og ejere af danske virksomheder i cvr-registret - og det er sket for at gøre det så nemt som muligt. Men det ryster Elias Tychsen.

- Det er jo lidt et paradis for svindlere, at der er så lidt sikkerhed om noget, der er så fatalt. Sikkerheden stemmer ikke overens med de muligheder, det giver. Hvis du skal købe et telefonabonnement skal du have billed-id med og alt muligt, siger han til Børsen.

Svindelnummeret blev opdaget efter et par dage, og han har nu fået indsat en adgangskode i cvr-registret, når der skal ske ændringer af selskabet, men det er ikke standard.

Et nyt og relativt simpelt svindelnummer har lænset danske virksomheder for trecifret millionbeløb. (Foto: Linda Johansen) Krimi Snydt af nyt simpelt svindelnummer: Danske virksomheder ribbet

Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen mener på den baggrund, at der skal ske stramninger.

- Det virker som, at sikkerheden stadig ikke er god nok, og det kan volde voldsomme problemer for et lovlydigt firma, hvis de havner i kløerne på sådan nogle banditter, siger han.

Flammen står frem efter Anklagemyndigheden i denne uge netop har advaret mod svindlere, der har udgivet sig for at være direktører og på den måde franarret to unavngivne danske virksomheder for 140 millioner kroner.