Kendt salafist om terrormistænkt: Han er en helt

- Den her mand havde et hjerte af guld, lyder det fra dansk-bosnier, der var sigtet i terrorsagen fra Glostrup

Adnan Avdic, der tilhører de såkaldte salafister, er her ude og føre propaganda for den yderligtgående islam ved Frederiksberg Centeret i København. (Foto: Jakob Jørgensen)
Adnan Avdic, der tilhører de såkaldte salafister, er her ude og føre propaganda for den yderligtgående islam ved Frederiksberg Centeret i København. (Foto: Jakob Jørgensen)
Følg Krimi

Efter en dramatisk weekend i København, hvor to uskyldige mennesker blev dræbt af den formodede gerningsmand 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, er det ikke alle, der har travlt med at tage afstand fra den nu afdøde mands handlinger.

For eksempel bliver han hyldet af dansk-bosniske Adnan Avdic, der selv var tiltalt og senere blev frikendt i sagen fra Glostrup i 2005, hvor fire mænd var tiltalt for at planlægge terror.

Det skete mandag aften på fransk tv:

- Den her mand havde et hjerte af guld. Som muslimer støtter vi ham. De store terrorister er dem, der fornærmede profeten. Det er de danske tegnere, der er ansvarlige for at opildne til terrorisme. De er terrorister. Det var denne fyr ikke. Han var en helt, sagde Avdic til programmet 'Le Petit Journal'.

Adnan Avdic er kendt for at komme med kontroversielle udtalelser. Han tilhører de såkaldte salafister, der er en mindre gruppe af yderliggående muslimer, der går ind for en streng fortolkning af islam og ønsker sharialovgivning.

Efter en terrorsag i Toulouse i 2011, hvor syv personer blev dræbt, gav han Frankrig skylden, fordi Frankrig havde soldater i Afghanistan.

Spørgsmålet om, hvorvidt det skal være strafbart at komme med positive ytringer om terrorister, er dukket op efter weekendens begivenheder.

Politiet i Østjylland undersøger blandt andet, om der kan rejses sigtelse mod en 26-årig mand fra Aarhus, der på Facebook hyldede den afdøde Omar Abdel Hamid El-Hussein.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, mener, at det skal kunne straffes at ytre opbakning til den afdøde terrorist.

- Nogle af de udtalelser, jeg har set, er efter min opfattelse strafbare, da de kan tolkes som opfordring til at begå ny terror. Det skal der selvfølgelig slås ned på. Det er langt ude, at unge muslimer mener, at det her er i orden, sagde han forleden.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter