Kendt tolk sigtet for at dræbe sin hustru

Historien om den afghanske tolks mirakelbaby gik Danmark rundt. Lørdag mistede den lille pige og fire søskende deres mor, da han stak hende ihjel på asylcenteret

Said Bahram nægter manddrab, men erkender vold med døden til følge. Her ses politiet på gerningsstedet. Foto: Henrik Yngvardtsen
Said Bahram nægter manddrab, men erkender vold med døden til følge. Her ses politiet på gerningsstedet. Foto: Henrik Yngvardtsen
Følg Krimi

Den 32-årige mand, der er sigtet for at have stukket sin kone ihjel på et asylcenter i Løgumkloster, har tidligere fået stor opmærksomhed i medierne og støtte af de danske myndigheder.

I stribevis af artikler og på tv har han stået frem under navnet 'Hector' og fortalt om sit arbejde som tolk for de danske styrker i Afghanistan og sin og familiens flugt til Danmark. Tolkens rigtige navn er Said Bahram.

Da Taliban tog magten tilbage i august sidste år, befandt Said Bahram sig efter de danske udlændingemyndigheders opfattelse i så udsat en position, at han i al hast skulle hentes til Danmark sammen med sin nærmeste familie.

Said Bahram havde nemlig arbejdet som tolk for de danske styrker i Afghanistan i 2010. Da Taliban 15. august indtog Kabul, søgte han sammen med sin kone og fem børn, hvoraf en lille pige var helt nyfødt, derfor til lufthavnen for at komme ud af sit hjemland.

Efterlod nyfødt baby
Her ventede familien i dagevis sammen med tusindvis af desperate landsmænd på at komme på et fly fra den amerikansk-kontrollerede lufthavn.

Midt i kaosset blev den nyfødte baby mast, og hendes bedstemor endte med at hente hende fra lufthavnen, indtil der var mere ro over situationen.

På et tidspunkt fik familien den glædelige besked, at de nu kunne blive fløjet ud af Afghanistan, men da Taliban i mellemtiden havde omringet lufthavnen, nåede bedstemoderen ikke frem til flyet med spædbarnet.

Flere uger senere lykkedes det, og som Said Bahram efterfølgende selv har beskrevet det i flere medier, blev ægteparret blev omsider genforenet med deres yngste barn.

Hun og hendes fire søskende er nu blevet frarøvet deres mor.

Den kvinde, som ifølge Said Bahram sammen med ham og børnene skulle leve frit og godt i Danmark.

- Det er som en drøm at være kommet hertil. Mine døtre kan gå i skole og få en uddannelse. Både min kone og jeg kan arbejde, sagde Said Bahram i et stort opsat interview med Berlingske i september.

Lørdag aften mistede fem børn deres mor på Aaløkke Acylcenter i Løgumkloster. Privatfoto
Lørdag aften mistede fem børn deres mor på Aaløkke Acylcenter i Løgumkloster. Privatfoto
 

I søndags blev han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg og sigtet for manddrab - subsidiært vold med døden til følge. Der er ikke nedlagt navneforbud.

Ifølge sigtelsen stak han med en kniv sin kone flere gange i maven og halsen. Hendes liv stod ikke til at redde, og hun afgik senere samme aften ved døden.

Said Bahram nægter sig skyldig i drab, men erkender vold med døden til følge.

Det fremgår af retsbogen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af..

Hvad manden måtte have forklaret om de voldsomme og tragiske begivenheder på asylcenteret, henstår indtil videre i det uvisse. På anklagemyndighedens begæring lukkede dommeren dørene, hvorfor offentligheden foreløbig ikke kan få indsigt i sagens detaljer.

Dommeren fandt dog grundlag for at varetægtsfængsle den afghanske tolk - foreløbig frem til 25. februar.

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Politi: Ingen kommentarer

Dommeren valgte trods protester fra en fremmødt journalist fra JydskeVestkysten at lukke dørene under grundlovsforhøret af Said Bahram. Foto: Jonas Olufson
Dommeren valgte trods protester fra en fremmødt journalist fra JydskeVestkysten at lukke dørene under grundlovsforhøret af Said Bahram. Foto: Jonas Olufson
 

Ekstra Bladet har stillet Syd- og Sønderjyllands Politi en række spørgsmål om den drabssigtede tolk. Ordensmagten holder dog svarene tæt til kroppen.

'Syd- og Sønderjyllands Politi kan hverken bekræfte eller afkræfte dine oplysninger om en mulig identitet. Politiet offentliggør ikke oplysninger om identiteten på hverken ofre eller gerningsmænd i denne type sager eller andre sager, der er under efterforskning', lyder det i en mail sendt fra kommunikationsafdelingen.

'Du spørger til specifikke forhold omkring efterforskningen. Vi kan ikke give nærmere oplysninger om en igangværende efterforskning og detaljer omkring den. Generelt gælder det, at vi altid efterforsker bredt og afdækker alle de forhold, der kan være relevante for opklaringen.'

Hvorvidt politiet er involveret i håndteringen af den dræbte kvindes og sigtedes børn ovenpå tragedien, ønsker man heller ikke at kommentere:

'Du spørger til eventuelle børn. Vi kan ikke oplyse om hverken ofres eller gerningsmænds familieforhold i sager, der som denne er under efterforskning. Generelt sikrer politiet i sager, hvor børn er involveret, at de rette myndigheder involveres, så der kan blive taget hånd om børnene og sikret at de får den rette behandling.'

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør om direktørdrabet i Ebeltoft i Ekstra Bladets podcast Afhørt herunder eller i din podcastapp

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind