Kendt tv-vært truet på livet

Optagelser til dokumentaren 'Jagten: Indbrud på bestilling' førte til tilspidset situation, da indbrudstyve mødte op med kniv og stikvåben

Her kan du se den voldsomme episode

En møde med to indbrudstyve var tæt på at ende helt galt, da Ekstra Bladet og TV3s journalister som en del af dokumentarprogrammet 'Jagten' skulle konfrontere to tyve med, at de havde begået indbrud på bestilling.

Indbruddet var en del af et set-up lavet af tv-holdets undercover-journalist, som havde indkøbt en Arne Jacobsen-stol, placeret den i et lokale lejet til formålet og efterfølgende kontaktet en indbrudstyv via en lukket Facebookgruppen', som er spækket med hælervarer.

Danskerne er ofte for dårlige til at sikre deres hjem mod indbrud. (Arkivfoto) Krimi Vild stigning i hæleri: Vi bestiller indbrud hos hinanden

'Så bliver der igen taget imod bestillinger på hvad folk nu engang mangler. Det skal siges, at det ikke er alt, jeg skaffer, men næsten. Så folkens, send mig en masse lækre PB hvad du søger og hvad det må koste,' skrev indbrudstyven i et opslag i gruppen.

Ekstra Bladets undercover-journalist aftalte, at tyven skulle stjæle 'Ægget' fra det lejede lokale, og at han ville få 12.500 kroner for det. Da indbruddet var udført, aftalte de at mødes på et offentligt sted på Amager.

Stak af og vendte tilbage med våben
Undercover-journalisten mødtes herefter med tyven og hans medsammensvorne for enden af en blind vej på en parkeringsplads, og da han havde fået stolen mellem hænderne, men før den aftale betaling på 12.500 kroner skiftede hænder, dukkede vært Miki Mistrati op med resten af Jagten-holdet for at konfrontere de to tyveknægte.

Mange svar blev det dog ikke til, da de unge mænd øjeblikkeligt valgte at forlade stedet til fods. Uden deres tilsyneladende stjålne bil, uden Ægget og uden betaling for deres bestillingsindbrud.

Men kort efter, mens kameraholdet fortsat var på stedet for at få de sidste billeder i kassen, kom de to tyve tilbage, nu med en ekstra kammerat. Først den ene tyv, som nu var bevæbnet med et stikvåben, dernæst kammeraten og til sidst den anden indbrudstyv, som gik rasende og råbende mod 'Jagten'-holdet med en kniv i hånden.

Miki Mistrati under konfrontationen med de bevæbnede indbrudstyve. (Foto: TV3/Ekstra Bladet)
Miki Mistrati under konfrontationen med de bevæbnede indbrudstyve. (Foto: TV3/Ekstra Bladet)
 

Dødstrusler
- Og så er det, at panikken breder sig, fortæller tv-vært Miki Mistrati.

- Når folk har knive, så er det alvorligt, og herfra bliver det bare et spørgsmål om at komme helskindet derfra.

Hele optrinnet er dokumenteret på video og kan ses i 'Jagten: Indbrud på bestilling' i aften. Man kan blandt andet se, hvordan den ene af de vrede indbrudstyve slår et af kameraerne mod jorden, hvorefter han peger kniven mod flere af 'Jagten'-journalisterne og deres medbragte sikkerhedsvagt.

- Kom med vores penge, lød det blandt andet fra de aggressive mænd, som også var meget interesserede i at få fat i undercover-journalisten, som de havde handlet med. Til sidst så holdet ingen anden udvej end at give de truende mænd kuverten med de 12.500 kroner.

- Vi havde ikke noget valg. De penge var det eneste, de ville have - det var penge, de havde arbejdet for som indbrudstyve, og der var ikke nogen mulighed for at holde på dem, siger Miki Mistrati.

Ville gå grueligt galt
- At give dem pengene var den eneste mulighed vi havde for at komme væk derfra og havde vi ikke gjort det, var det gået grueligt galt, tilføjer tv-værten.

Inden de tre mænd tog flugten, nåede de at kaste adskillige dødstrusler mod holdet og i særdeleshed undercover-journalisten.

- Jeg slår dig ihjel, hvis de er falske, lød det med henvisning til de 12.500 kroner.

- Hvis panserne kommer er du en fucking død mand, lød det videre.

Politiet blev efterfølgende kontaktet, og efterforskningen af sagen ligger nu hos Københavns Politi.

Sådan gjorde vi

Ekstra Bladet og TV3 afslører i dokumentaren 'Jagten: Indbrud på bestilling', hvor nemt det er at bestille hælervarer på nettet, og hvordan ganske almindelige danskere benytter sig af den mulighed.

I forbindelse med dokumentaren købte journalister fra Jagten-redaktionen Arne Jacobsen-stolen 'Ægget' (med en værdi på omkring 40.000 kroner) - lovligt og med kvittering - og satte den i første omgang til salg på nettet til en pris under markedsprisen for at give indtryk af, at der var tale om hælervarer.

Ved efterfølgende henvendelser blev interesserede købere gjort opmærksom på, at stolen var stjålet for at afdække, hvor mange der alligevel var interesserede i at købe stolen.

Efterfølgende oprettede redaktionen en undercover-profil på Facebook og fik adgang til en gruppe, hvor der bl.a. blev handlet med hælervarer. På et opslag fra et medlem, der efterlyste bestillinger på indbrud, bestilte journalisterne et indbrud i et til formålet lejet lokale, hvor 'Ægget' blev placeret. I lokalet blev der opsat overvågning.

Ekstra Bladet og TV3 konfronterede tyveknægten og hans medsammensvorne, da de mødte op for at sælge stolen på en adresse på Amager.

Mændene har også efterfølgende fået mulighed for at forholde sig til deres ulovlige handling, men har afvist at kommentere.

Du kan læse mere på eb.dk/jagten eller på vores Facebook.

1 af 2 Ekstra Bladets tv-vært Miki Mistrati. (Foto: Anthon Unger)
2 af 2 Ekstra Bladets tv-vært Miki Mistrati. (Foto: Anthon Unger)