Kendte skud-dræbte unge: Dømt for våbenforbrydelser

Politiet vurderer, at gruppering ville have hævn for tredobbelt drab på Frederiksberg

Drabschef ved Københavns Politi, Hans Erik Raben, taler om det formodede gerningsvåben

I dag er der sat yderligere et juridisk punktum i det omfattende sagskompleks om trippeldrabet, hvor snigmordere en novembernat i fjor kravlede ind i en lejlighed på Frederiksberg og dræbte tre unge sovende mennesker.

Her fik 20-årige Taha Chiadmi  et år og ni måneders fængsel, mens 30-årige Mohammed Ali Fazi fik et år og seks måneders fængsel. Den ene for at have bestilt en pistol, den anden for at have været i besiddelse af en.

Det skete ved en tilståelsessag, der kørte ved Retten på Frederiksberg, fortæller specialanklager Jakob Buch-Jepsen.

I følge retsmødebegæringen fra dagens tilståelsessag beskrives det, at Chiadmi 14. november - få dage efter trippeldrabet, der blev begået natten til 11. november - under sin afsoning i Statsfængslet Østjylland via en telefon var med til at instruere en person i, hvordan person skulle afhente en pistol med tilhørende ammunition på banegården i Odense Banegård.

I sagen blev Mohammed Ali Hefazi dømt. Han blev anholdt 12. januar 2016 i Kastrup Lufthavn, hvor han kom hjem fra Thailand.

Han er dømt for at give våbnet videre til en person, der kom fra København i tog. Denne mand blev anholdt 14. november 2015 på Københavns Hovedbanegård to timer efter, at han havde fået overrakt pistolen af Ali Hefazi.

Pønsede på hævn
Ifølge politiet var de tre dræbte del af en gruppering, der af politiet kaldes Vanløse-gruppen. Og det er politiets opfattelse, at den gruppering pønsede på hævn mod folk, som grupperingen mente kunne stå bag det tredobbelte drab.

Ved dagens retsmøde kom man ikke ind på hævnmotivet. Men Københavns Politi har tidligere meldt ud  - blandt andet i en pressemeddelelse - at Vanløse-gruppen planlagde hævn.

Det skete, da politiet i løbet af januar anholdt en større flok, der i følge politiet tilhørte Vanløsegruppen.

Den ene af dagens dømt er særdeles kendt af politiet. Tilbage i november 2013 fik Chiadmi syv års fængsel for deltagelse i drabet på Jon Pattora. I 2015 blev den dom forhøjet til otte års fængsel ved Højesteret.

Det er den dom, han afsonede, dan han januar blev anholdt og sigtet for at have dirigeret pistolleveringen.

Ifølge oplysninger til Ekstra Bladet er han også registreret som fuldgyldigt medlem af den omtalte gruppering, der internt af politiet kaldes Vanløse-grupperingen.

Yderligere 12 afventer dom i sagen om bandehævnen. Og specialanklager, Jakob Buch-Jepsen kan ikke afvise, at der vil komme yderligere tilståelsessager i den forbindelse.

Suhaib Jaffar, Philip Rasmussen og Mike Vinther blev slået ihjel på Frederiksberg natten til 11. november i fjor. Fotos: Kenneth Meyer og privat Krimi Sigtet i sag om trippeldrab havde krudtpartikler i ansigtet

Dræbt mens de sov
Det var natten til 11. januar, at de tre unge mænd, 24-årige Mike Patrick Vinther og 19-årige Phillip Farcinsen Leth Rasmussen og 23-årige Suhaib Jaffar, blev likvideret på klos hold, mens de sov i den et-værelses lejlighed på Frederiksberg.

I forrige uge slog politiet til og anholdt seks mænd, der alle er sigtet for dels at have udført det tredobbelte drab og dels for at have bistået ved råd og dåd.

Af de seks er fem fuldgyldige medlemmer af rockerklubben Bandidos, mens den sidste er i nær familie til en af de ledende figurer i Vanløse-gruppen.

Suhaib Jaffar, Philip Rasmussen og Mike Vinther blev likvideret i november. 
(Foto: Privat) Krimi Sigtelse: Solgte drabsvåben mindre end 12 timer før trippeldrabet

Yderligere to mænd er fængslet for at have håndteret og videregivet det ene gerningsvåben - en revolver - i forløbet op til drabet.