Kennedy-barnebarn og oldebarn forsvundet efter kanotur

Selvom både helikoptere og redningsbåde er sat ind for at finde mor og søn, er de endnu ikke fundet

Maeve Kennedy er barnebarn til Robert F. Kennedy i midten af billedet. Foto: Ritzau Scanpix
Maeve Kennedy er barnebarn til Robert F. Kennedy i midten af billedet. Foto: Ritzau Scanpix

Kennedy-familien har været ramt af den ene tragedie efter den anden.

Nu er et barnebarn og et oldebarn til den tidligere amerikanske senator Robert F. Kennedy, hvis bror var præsident John F. Kennedy, forsvundet efter en kanotur.

Det fortæller den forsvundne Maeve Kennedys mand, David McKean, til avisen Washington Post.

Familien var torsdag på besøg hos Maeve Kennedys mor, der bor ved vandet i Chesapeake Bay i Maryland, da mor og søn sejlede ud på en flod for at hente en bold, der var røget i vandet.

Men noget gik galt, og i et forsøg på at hente bolden drev mor og søn længere ud på vandet.

- De kom længere ud, end de kunne håndtere, og så kunne de ikke komme tilbage ind, fortæller David McKean til avisen.

Ramt af endnu en tragedie: 22-årigt barnebarn fundet død

Ifølge flere amerikanske medier blæste det voldsomt meget torsdag, og selvom både helikoptere og redningsbåde er sat ind for at finde de savnede personer, er de fredag fortsat ikke fundet.

'To personer blev set kæmpe for at komme tilbage til land i en kano', oplyser kystvagten til CNN.

Myndighederne i Maryland oplyser ifølge CNN, at man har fundet en kano, som den de to sejlede ud i. Familien ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

'På dette tidspunkt beder vores familie om ro. Vi håber, at alle vil tænke på Maeve og Gideon i deres bønner', oplyser en talsmand for familien i en udtalelse.

Sagen skriver sig ind i en lang historie af tragiske hændelser i Kennedy-familien. I boksen herunder kan du blive klogere på et udpluk af dem:

Kennedy-familiens mange tragedier

22. november 1963: Præsident John F. Kennedy. Blev skudt i en åben bil i Dallas, Texas, 12.30 lokal tid. Skuddene, der menes at være affyret af Lee Harvey Oswald, ramte præsidenten i hovedet. Hans liv stod ikke til at redde. Han døde 46 år gammel.

5. juni 1968: Senator Robert F. Kennedy. Lillebror til John F. Kennedy. Den unge Kennedy stillede som kun 42-årig op som præsidentkandidat i 1968, men blev skudt og dræbt under et primærvalg i Los Angeles af Sirhan Sirhan.

31. december 1997: Michael LeMoyne Kennedy. Søn af Robert F. Kennedy og nevø til John F. Kennedy. Michael Kennedy døde som 39-årig i en skiulykke i Aspen, Colorado.

16. juli 1999: John F. Kennedy Junior. Søn af John F. Kennedy. Den unge mand, som af mange blev beskrevet som USA’s kronprins, døde, da hans privatfly styrtede ned ved den amerikanske atlanterhavskyst. Hans kone og svigerinde blev også dræbt i styrtet. John F. Kennedy Junior blev kun 38 år.