Kidnappet som nyfødt: Nu mødes hun med sin biologiske familie

Da hun var blot otte timer gammel, blev Kamiyah Mobley kidnappet fra hospitalet. Nu - 18 år senere - skal hun mødes med sin biologiske familie for første gang

Gloria Williams risikerer at skulle sidde i fængsel resten af sit liv. Foto: Jackson Police
Gloria Williams risikerer at skulle sidde i fængsel resten af sit liv. Foto: Jackson Police

Lørdag brød 18-årige Alexis Manigo sammen i retslokalet, da hendes mor, Gloria Williams, blev ført bort.

Williams er anklaget for at have bortført Manigo, hvis rigtige navn er Kamiyah Mobley, fra et hospital i Florida, da hun var spæd. Og bliver hun dømt, kan hun straffes med fængsel på livstid.

Angiveligt udgav Williams sig dengang for at være sygeplejerske, og hun har har siden opfostret Kamiyah Mobley, som var hun hendes egen datter.

Få uger før, Gloria Williams kidnappede Kamiyah Mobley i 1998, havde hun selv abortet uden at fortælle sine nærmeste om det. Derfor var der angiveligt ingen i hendes omgangskreds, der tænkte over, at den nyfødte pige pludselig dukkede op i hjemmet.

'Min mor er ikke kriminel'
Blot få timer efter at Kamiyah Mobley var blevet bevidst om, at hun havde levet sit liv på en løgn, tog hun i et opslag på Facebook sin uægte mor i forsvar.

'Min mor har opdraget mig med alt, jeg har behøvet, og alt jeg har villet have. Min mor er ikke en kriminel', skrev hun i følge Daily Mail.

'Overvej hvad hun går igennem'
Det var en lang række tips til det nationale center for bortførte og misbrugte børn, der førte til opklaring af sagen.

- (...) Selv når en sag anses for at være kold, leder vi altid efter et nyt spor eller en teknologisk udvikling, der kan fremme efterforskningen. Det, vi går efter, er retfærdighed for vores ofre, uanset hvor lang tid det tager, lød det fra sherif, Mike Williams, på en pressekonference kort efter anholdelsen.

Sheriffen ønskede dengang ikke at svare på, hvorvidt den bortførte pige ville blive genforenet med sin biologiske familie.

- Den beslutning skal hun selv tage på et tidspunkt. Jeg ved ikke, om det kommer til at ske eller ej. Overvej, hvad hun går og tænker på nu, sagde Mike Williams.

Har talt over FaceTime
Men nu - en uge efter anholdelsen af Gloria Williams - har Kamiyah Mobley været i kontakt med sin biologiske familie. Det skete, da hun talte med sine grådkvalte, biologiske forældre, Shanara og Craig, over appen FaceTime.

Familien planlægger nu at besøge deres datter i South Carolina, hvor hun har boet hele sit liv.

- Jeg kan ikke vente med at se hende. Der er gået 18 år (...) Vi har haft en god snak, hvor vi grinte og lærte hinanden at kende lidt. Jeg kan ikke vente med at være sammen med hende igen, har Mobleys biologiske far, Craig Aiken, fortalt First Coast News.