Kilder om hærværk: Kan knyttes til konflikt i rygmærkeklub

Butik fik smadret ruder sent om aftenen i København

Arkivfoto
Arkivfoto

Ved du noget, så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

I den forgangne uge har en forretning i København fået knust ruder, og i følge kilder med indsigt i bandemiljøet har hærværket forbindelse til uro i rygmærkeklubben Mongols.

Her er fire personer med tilknytning grupperingen anholdt og sigtet i sagen om drabet på en 22-årig mand, der blev fatalt kvæstet af skud i en kiosk i Emdrup 2. oktober. Ved samme lejlighed blev en 49-årig mand ligeledes kvæstet.

Grundlovsforhøret blev holdt 28. marts, og blandt de fire sigtede er en mand, der i følge Ekstra Bladets oplysninger var ledende medlem af klubben Mongols, hvor han havde titel af præsident.

Fire mænd fængslet i drabssag

Det er uklart, om han stadig besidder titlen.

Retsmødet var delt op således, at denne mand blev fremstillet først - og alene. Mens de andre tre blev fremstillet samlet bagefter.

Retsmødet var ganske langvarigt, og der gik seks timer, før retsmødet sluttede efter midnat, hvor de fire blev varetægtsfængslet.

Retsmødet blev holdt for lukkede døre, og derfor er intet om, hvad der blev drøftet eller fremlagt sluppet ud til offentligheden.

Men det langstrakte retsmøde har medført, at præsidenten nu beskyldes for at have forklaret sig politiet.

Og det er i forlængelse af disse beskyldninger, at det omtalte hærværk skal ses.

Hos Københavns Politi er man bekendt med hærrværket.

- Men foreløbigt har vi ikke nogen spor i sagen. Og derfor ønsker jeg ikke gisne om muligt motiv, siger Torben Svarrer, chef for afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi