Kilet fast i 30 timer: Sådan kom vindmølle-transport fri

På et tidspunkt overvejede man, om broen skulle fjernes for at få blokvognen fri

Se optagelser fra stedet her. (Video: Local Eyes)

Har du billeder eller video fra rampen, hvor transporten sad fast? Send dem gerne i en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller i en mail til 1224@eb.dk

Der skulle gå 30 timer, inden flere lastbiler og vogne fik trukket en vindmølletransport fri fra en motorvejsbro i Østjylland. Siden har trafikken igen kørt normalt i det store firkløverkryds ved Aarhus V og E45.

En læser har filmet, hvordan der så ud ved tunnelen klokken lidt i seks lørdag morgen. Se med her.

En stor vindmølletransport fik nemlig ved et uheld kilet sig fast under motorvejen på en af de ramper, der fører trafikken til og fra E45 klokken 00.59 natten til fredag.

Se mere video på Local Eyes

Siden har man arbejdet intenst for at få transporten fri igen.

- Man havde i overvejelserne, om broen faktisk måtte fjernes, men så langt skulle man heldigvis ikke gå, siger Anders Bach Sørensen, der er pressemedarbejder hos Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

Lukkede luft ud
I det hele taget har man haft mange tanker om, hvordan transporten skulle løsnes.

- Man har også lukket al luft ud af dækkene, uden at det hjalp, siger Anders Bach Sørensen.

- En læser har spurgt Ekstra Bladet, om man ikke overvejede at smøre den ind i olie eller brun sæbe, så den bedre smuttede ud. Gjorde I det?

- Nej, jeg tvivler på, at det skulle have hjulpet. Men i sidste ende har man vurderet, at ren trækkraft burde være nok, og det har vist sig at holde stik.

- Det hele har taget 30 timer. Har det været en stor opgave?

- Ja, det har været en stor operation for dem, der var derude. Man har også benyttet flere lastbiler og vogne til at trække den fri, siger Anders Bach Sørensen fra Vejdirektoratet.

Krimi Vindmølletransport påkører motorvejsbro i Aarhus

Trafikken kører igen
I og med at transporten satte sig fast i en af ramperne under E45, har trafikken på selve motorvejen op gennem Jylland ikke været påvirket af vindmølletransporten.

- Men rampen mod Herning og Silkeborg var spærret, hvilket betød at trafikken, der skulle være afviklet ad den, ikke kunne komme til. Men der har ikke været de store problemer i nat, siger Anders Bach Sørensen til Ekstra Bladet.

Blokvognen kørte med et 43 ton tungt vindmøllenav, da den påkørte motorvejsbroen. Heldigvis havde vognen netop passeret en rundkørsel, og derfor var den ikke nået op i fart, da uheldet skete.

Sådan så det ud, da vindmølletransporten sad fast. Det er en læser, der har taget billedet her (Læserfoto)
Sådan så det ud, da vindmølletransporten sad fast. Det er en læser, der har taget billedet her (Læserfoto)

1 af 2 Vindmølletransporten sad fast i over 30 timer (Foto: Local Eyes)
2 af 2 Sådan så det ud, da vindmølletransporten sad fast. Det er en læser, der har taget billedet her (Læserfoto)