Kim Isabel forsvundet i ubådsdrama

Den svenske journalist, der er forsvundet i forbindelse med ubåden Nautilus' forlis, er Kim Isabel Fredrika Wall. Peter Madsen er sigtet for drab og nægter sig skyldig

Følg Krimi

Den kvinde, der siden torsdag aften har været forsvundet, efter hun tog en sejltur med ubåden Nautilus, er Kim Isabel Fredrika Wall.

Det er lige kommet frem i retten.

Politiet formoder, at kvinden er blevet dræbt, og de har sigtet raketbyggeren og opfinderen Peter Madsen for drabet.

Derfor mistænkes ubådsejer for drab

'Peter Madsen er sigtet for, at han efter klokken 19.00 på et ukendt sted og med ukendt metode, at have dræbt Kim Isabel Ferika Wall,' læste anklager Louise Pedersen op i retten her til formiddag.

Han nægter skyldig i drab.

Politiet efterlyste i går kvinden, og signalementet passede på den kvinde, som i går blev set, da Nautilus forlod Københavns Havn.

Satte hende af
Ifølge Peter Madsens forklaring satte han den svenske journalist af ved 22.30-tiden torsdag aften nær restauranten 'Halvandet' på spidsen af Refshaleøen.

Ekstra Bladet har talt med ejeren af restaurant 'Halvandet', og han har fortalt, at hvis hun blev sat af, som Peter Madsen siger, så er der stor sandsynlighed for, at kvinden blev optaget på overvågningsvideo.

- Vi er jo heldigvis så heldige, at vi har videoovervågning på hele vores område. Vi håber da, at det kan være med til at opklare det lille mysterium, sagde Bo Petersen fredag til Ekstra Bladet.

Bo Petersen vil dog ikke fortælle, hvad der er på videoen, men han fortalte, at den nu er overdraget til politiet.

Foto: Ritzau
Foto: Ritzau

Politiet hører fortsat gerne fra vidner, der måtte have befundet sig på Refshaleøen i nærheden af restaurant 'Halvandet' torsdag aften i det pågældende tidsrum.

Den forsvundne kvinde beskrives som: 160 cm høj, 56 kg, 30 år, spinkel af bygning, rødbrunt hår, grønne øjne. Iført en orange bluse med lange ærmer, sort/hvid blomstret nederdel, nylonstrømper og hvide tennissko.

Dramaet minut for minut

Sagen om først den forsvundne hjemmebyggede ubåd UC3 Nautilus og efterfølgende, hvor fartøjets konstruktør, Peter 'Raket' Madsen er sigtet for drab, er ganske voldsom og spektakulær.

Her følger en tidslinie over forløbet:

Omkring kl. 19: Her stævnede ubåden ud torsdag aften. Flere tilfældige vidner så ubåden forlade Refshaleøen, hvor fartøjet har hjemme, og derefter sejle ud fra Københavns Havn i den smukke sensommeraften.

I tårnet sås Peter 'Raket' Madsen stå sammen med en den 30-årige kvindelige, svenske journalist, der var med på turen.

Godt kl. 02.30: Her kontaktede kvindens kæreste til Joint Rescue Coordination Center - JRCC - og meldte ubåden savnet, fordi kæresten ikke var vendt tilbage.

Kl. 02.51: Her kaldte Lyngby Radio ubåden forgæves, men der var intet svar.

Kl. 03.39: Her kontakter JRCC og oplyser, at der kan være sket en ulykke og at ubåden derfor kan have været ude for et forlis.

Kl. 0711: Her udsendte Lyngby Radio en generel alarm til skibsfarten i Øresund og den østlige Østersø om at holde udkig efter ubåden.

Kl. 1014: Her fik JRCC en melding fra skibe og både i området syd for Drogden Fyr, at ubåden befandt sig et sted i Køge Bugt.

Kl. 10.39: Her kaldte Peter 'Raket' Madsen op fra ubåden til en redningshelikopter og forklarede, at han havde kurs mod København. Han forklarede, at han havde nogle tekniske problemer, men at der ikke var nogen tilskadekommende.

Her afblæstes eftersøgningen efter ubåden.

Omkring kl 11: Her stod Peter 'Raket' Madsen i tårnet på ubåden. Et vidne, der befandt sig i en båd tæt på, har fortalt, hvordan han kort forsvandt under dæk, og at han derefter kom til syne i tårnet igen.

Derefter begyndte ubåden pludselig at synke, og Peter Madsen sprang i havet. Ubåden sank på godt 30 sekunder.

Madsen blev samlet op af en båd og sejlet til havnen i Dragør.

Han fortalte, at han var eneste person om bord, og at han den foregående aften var sejlet tilbage til Refshaleøen, hvor han havde sat kvinden af. Derefter var han sejlet ud igen.

Omkring kl. 11.30: Her ankom han til Dragør, hvor han kort forklarede, at han havde haft nogle problemer med fartøjets ene ballasttank. Og da han havde forsøgt at ordne det, var det gået galt, og fartøjet var sunket.

Derefter var han blevet kørt til politiets Station City på Halmtorvet for at komme i søforhør. Her var formålet at få klarlagt baggrunden for forliset, og ud over politiet var der også søfartskyndigt personale.

Ved politistationen befandt sig også familiemedlemmer til den forsvundne kvinde. De var tydeligt oprevede, og de kom også ind på station, for at blive afhørt.

Midt på eftermiddagen: Her ankom dykkere fra Søværnet til området syd for Drogden Fyr, hvor man dykkede ned for at undersøge ubådsvraget. Det var ikke muligt for dykkerne at komme ind i vraget.

Kl. 17.44: Her udsendte Københavns Politi en pressemeddelelse om, ubådens ejer nu var anholdt og sigtet for drab på den svenske kvinde.

I pressemeddelelsen blev det beskrevet, at han nægtede drab, og at han havde forklaret, at han havde sat kvinden af på ved spidsen af Refshaleøen, nær restaurationen Halvandet omkring kl. 22.30.

Opdateres...

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?