Kim Wall bisat: Fin og værdig ceremoni

Omkring 100 gæster var mødt frem til mindeceremonien, der foregik uden dørs i det gode vejr

Her mindes den lokale præst Kim Wall. Video: AP
Følg Krimi

Fredag blev den dræbte Kim Wall bisat ved en privat ceremoni ved den lille mindepark Kim Wall Memorial Park, der er lavet nær forældrenes hjem ved Trelleborg i Sverige. Omkring 100 deltagere var til stede under ceremonien, der foregik under åben himmel. Her stod en sort urne på en opsats af blomster ved siden af et tændt lys og et billede i ramme af den 30-årige kvinde, der blev dræbt i Peter Madsens hjemmebyggede ubåd.

Det skriver BT.

Moderen til Kim Wall, Ingrid Wall, har skrevet på Facebook, hvor hun takker alle der deltog.

- I går tog vi et sidste farvel til vores elskede kim. Det var en fin og værdig ceremoni udenfor i det smukke vejr. En stor tak til alle, der på forskellige måder deltog i vores farvel.

Intim mindeceremoni

Ekstra Bladet har forsøgt at komme i kontakt med moderen, men det er ikke lykkes. BT skriver, at den danske drabschef og vicekriminalinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi var blandt gæsterne til ceremonien. Under efterforskningen af sagen har det tidligere været fremme, at Jens Møller Jensen flere gange var i Sverige for at mødes med Kim Walls forældre personligt og opdatere dem om efterforskningen.

- Det er rigtigt, at jeg har været i Sverige som privat gæst ved en fin, intim mindeceremoni. Det var flot og værdigt, men derudover har jeg ingen kommentarer, siger Jens Møller Jensen til BT.

Ubådssagen kort

Kim Wall blev dræbt 10. august under en reportagetur sammen med ubådskaptajnen og raketbyggeren Peter Madsen. Kim Wall var en prisvindende svensk journalist, som arbejdede for flere udenlandske medier.

11. august blev ubåden efterlyst, da Kim Walls kæreste ikke havde hørt fra hende. Senere på dagen gik ubåden ned i Øresund, og Peter Madsen blev bjerget i land ved Dragør. Her blev han anholdt af politiet. Peter Madsen hævdede, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen.

Det kom senere frem, at han havde sexmishandlet og dræbt Kim Wall ombord på ubåden. Her parterede han hendes lig og monterede jernrør på ligdelene, som han smed i havet.

Grundig eftersøgning
21. august fandt en cyklist en torso ved Amager Fælled. To dage efter bekræftede drabschef Jens Møller Jensen, at der var dna-match mellem torsoen og Kim Wall.

Svensk Politi søgte med lighunde efter resten af hendes krop i Øresund, hvor man fandt arme, ben og hoved.

8. marts startede retssagen mod Peter Madsen, der forløb over 12 retsdage, inden dommen faldt 25. april.

 Her blev ubådskaptajnen af en enig domsmandsret i Københavns Byret kendt skyldig i både sexmishandling, drab og partering af Kim Wall. Han blev idømt lovens strengeste straf: Fængsel på livstid.

– Der er tale om et kynisk og brutalt drab på en tilfældig kvinde, der i forbindelse med sit journalistiske arbejde havde taget imod en ubådstur, fastslog dommer Anette Burkø.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale